Ajax, AZ én Feyenoord krijgen in Europa te maken met koploper

De koplopers van Spanje, Denemarken en Rusland hebben deze week een Eredivisie-tegenstander. Een overzicht van de resultaten van de komende tegenstanders van de Nederlandse afvaardiging op de Europese podia.

Cádiz
Cádiz
0 - 1
Real Sociedad

Real Sociedad gaat met een dubbel gevoel richting Alkmaar voor het Europa League-treffen met AZ. Met meer moeite dan verwacht werd afgerekend met Cádiz, dat in de eerste helft er nog wel in slaagde het Baskische beleg zonder schade door te komen. Ondanks 76 procent balbezit bleven de doelpunten voor de gasten achterwege.

Pas na ruim een uur werd de ban gebroken. Adnan Januzaj vond Alexander Isak, die met het hoofd de score namens Sociedad opende. De goal van de voormalig Willem II-aanvaller was genoeg voor de zege en daarmee een versteviging van de koppositie in La Liga.

FC Midtjylland

FC Midtjylland heeft drie dagen voor het Champions League-duel in Amsterdam een knappe zege geboekt. De Deense formatie wees het AGF Aarhus van Kevin Diks op eigen veld terug. In de eerste helft werd de basis gelegd voor de zege. De goals van Ogochukwu Onyeka en Sory Kaba waren te veel van het goede voor Aarhus, dat na rust niet verder kwam dan de aansluitingstreffer van Patrick Mortensen. Dankzij de zege en het puntenverlies van SönderjyskE heeft FC Midtjylland de koppositie veroverd.

Sochi

CSKA Moskou heeft tegen Sochi genoegen moeten nemen met een gelijkspel. De aanstaande tegenstander van Feyenoord in de Europa League kwam na vijf minuten nog wel op voorsprong via Arnor Sigurdsson. Sochi kwam halverwege de eerste helft via Nikita Burmistrov langszij en zag niet lang daarna de 1-2 door de VAR worden afgekeurd. Er waren sowieso geen treffers meer te zien in Moskou. Ook de entree van Chidera Ejuke bood CSKA geen soelaas. 'We domineerden van het begin tot het einde, maar het ontbrak ons aan de juiste beweging voorin en de afronding', zei trainer Viktor Goncharenko na het 1-1 gelijkspel, waardoor CSKA Moskou wel weer aan kop kwam in de Russische competitie.