Ajax-aanwinst Daramy ontroerd door groots afscheid in Kopenhagen

Reacties

Ajax-aanwinst Mohamed Daramy heeft donderdag een groots afscheid gekregen van de supporters van FC Kopenhagen. De aanvaller arriveert vrijdag in Amsterdam om zijn transfer af te ronden, waarna hij direct weer in het vliegtuig zal stappen. 'Er moet snel meer rust komen', glimlachte hij.

Ajax-aanwinst Daramy ontroerd door groots afscheid in Kopenhagen
© Pro Shots

Het is een hectische week geworden voor de negentienjarige Daramy, die voor maximaal dertien miljoen euro van Kopenhagen naar Ajax gaat. Daarmee is hij de duurste uitgaande transfer uit de geschiedenis van de Deense club. Ajax en Kopenhagen werden het afgelopen weekend eens met elkaar, maar spraken af dat Daramy donderdag nog in actie mocht komen voor de Denen in de Conference League-ontmoeting met Sivasspor.

Kopenhagen won de thuiswedstrijd met 5-0 en plaatste zich zo overtuigend voor het hoofdtoernooi. Daramy was verantwoordelijk voor het tweede doelpunt van de avond en deed van begin tot eind mee. Zo werd het een afscheid in stijl voor de aanvaller, die na het laatste fluitsignaal afscheid nam van de supporters. 'Ik was helemaal ontroerd', stelde Daramy na het feestje met de fans. 'Iets heel bijzonders. Dit is iets wat ik niet meer zal vergeten.'

Voor Daramy stapelden de hoogtepunten zich deze week op. Eerst werd hij voor een recordbedrag verkocht, vervolgens bereikte hij een akkoord met Ajax over een vijfjarig contract. Kort hierna haalde de aanvaller ook nog eens zijn rijbewijs én werd hij voor het eerst opgeroepen voor de Deense nationale ploeg. Donderdag volgde de 5-0 zege op Sivasspor en vrijdag meldt hij zich in Amsterdam.

'Het dringt allemaal nog niet echt tot me door', stamelde Daramy. 'Er is deze week veel gebeurd en er kwam steeds iets nieuws bij, dus er moet nu snel meer rust komen. Maar ik ben heel blij dat het is gelukt en ik kijk ernaar uit om te zien wat er in de toekomst gaat gebeuren. Ik vlieg vrijdag naar Amsterdam en keer dan vrijwel meteen weer terug naar Denemarken, om me te melden bij de nationale ploeg. Het zijn hectische dagen, ik moet heen en weer. Maar het is geweldig om dit mee te mogen maken.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.