Ajax-aanvoerdersband lonkt voor Tadic

Reacties

Na het vertrek van Matthijs de Ligt is de kans groot dat Dusan Tadic de nieuwe aanvoerder wordt van Ajax. De beslissing is echter nog niet definitief.

Ajax-aanvoerdersband lonkt voor Tadic

De Ligt staat voor een miljoenentransfer naar Juventus en is al niet met Ajax mee op trainingskamp naar Oostenrijk. Bij de afwezigheid van de verdediger droeg Tadic zaterdag de aanvoerdersband om zijn arm in de oefenwedstrijd tegen Istanbul Basaksehir (2-1 zege). Tadic deed in dit duel de eerste helft mee.

Vorig seizoen was de ervaren Serviër al de tweede aanvoerder van Ajax. 'En als de eerste dan vertrekt...', zei coach Erik ten Hag, zonder zijn zin verder af te maken. 'Tadic is sowieso een van de leiders van dit elftal.' Ten Hag zal binnenkort bekendmaken wie De Ligt zal gaan opvolgen.

Tadic (30) heeft dus goede papieren voor de aanvoerdersband, maar is hier niet erg mee bezig. 'Uiteraard vind ik het een eer om de band eventueel te mogen dragen', zei de aanvaller. 'Maar die beslissing is niet aan mij. Bovendien vind ik het niet belangrijk, want met of zonder band: ik moet gewoon een van de leiders van dit team zijn.'

'Veel belangrijker dan de discussie over de aanvoerdersband is dat we met Ajax weer nieuwe goede resultaten gaan halen', benadrukte Tadic. 'Daar moet het over gaan, en niet over wie de nieuwe aanvoerder wordt.' Aan het begin van deze week tekende Tadic nog een nieuw, langdurig contract bij Ajax. Hij ligt nu tot medio 2023 vast als speler en gaat zich daarna in ieder geval tot de zomer van 2026 in Amsterdam richten op zijn trainerscarrière.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.