Ajacied Kudus heeft zijn eerste WK-doelpunt voor Ghana te pakken

Reacties

Mohammed Kudus heeft maandagmiddag zijn eerste WK-doelpunt gemaakt in dienst van Ghana. De Ajacied maakte de 0-2 voor The Black Stars tegen Zuid-Korea.

Ajacied Kudus heeft zijn eerste WK-doelpunt voor Ghana te pakken
© Pro Shots
Zuid-Korea
Zuid-Korea
2 - 3
Ghana
Ghana

Bondscoach Otto Addo van Ghana had voor het tweede groepsduel van Ghana met Zuid-Korea weer een basisplaats voor Kudus, die in de eerste WK-wedstrijd tegen Portugal (3-2 nederlaag) 77 minuten in actie kwam.

Na ruim een half uur spelen vond de aanvaller van Ajax het net tegen Zuid-Korea. Kudus stond op de juiste plek bij een afgemeten voorzet van Jordan Ayew en passeerde keeper Seung-Gyu Kim met een kopbal. Voor Kudus, dit seizoen goed voor tien doelpunten in 22 officiële wedstrijden voor Ajax, was het zijn zesde interlandgoal in zijn twintigste optreden voor Ghana.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Ghanezen kunnen met een zege goede zaken doen in de strijd om een ticket voor de achtste finales van het WK. De laatste groepswedstrijd werkt Ghana vrijdag af tegen Uruguay. De Zuid-Amerikanen nemen het later vandaag op tegen Portugal.

Wereldkampioenschap

Stand Groep H Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Portugal
3
2
0
1
6-4
+2
6
2
Zuid-Korea
3
1
1
1
4-4
0
4
3
Uruguay
3
1
1
1
2-2
0
4
4
Ghana
3
1
0
2
5-7
-2
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.