Ajacied Daramy maakt slechte beurt: 'Hij leek op een jeugdspeler'

Mohamed Daramy heeft geen overtuigende tweede interland voor Denemarken achter de rug. De aanvaller van Ajax begon zaterdag in de basis tegen Faeröer (0-1 winst), werd in de rust gewisseld en kan op kritische recensies rekenen.

BT, een van de grootste kranten van Denemarken, waardeert het optreden van Daramy met 1 van de 6 mogelijke sterren: 'Daramy had zijn drie fantastische weken moeten bekronen door een paar backs van Faeröer dol te draaien bij zijn basisdebuut. Maar daar wilden de eilandbewoners niet aan meewerken. In plaats daarvan beleefde Daramy een saai debuut en leek hij iets te vaak op een jeugdspeler.'

Daramy, die voor minimaal 12 miljoen euro de overstap maakte van FC Kopenhagen naar Ajax en vorige week zaterdag zijn handtekening zette onder een contract tot medio 2026, maakte woensdag als invaller tegen Schotland (2-0 winst) zijn interlanddebuut. Tegen Faeröer verscheen hij dus voor het eerst bij de eerste elf.

Bondscoach Kasper Hjulmand had de jongeling graag meer minuten gegeven, ware het niet dat Daramy vlak voor rust tegen geel aanliep: 'Kom je bij een duel te laat, dan weet je niet wat er kan gebeuren. Ik twijfelde, want ik wist niet waar de grens lag voor de scheidsrechter. Daramy kwam er verder niet echt doorheen, maar hij is pas negentien. Hij gaat meer wedstrijden spelen, het gaat wel werken', aldus Hjulmand tegenover Bold.

Zahavi
Na vijf speelronden in de WK-kwalificatiereeks gaat Denemarken met vijftien punten aan kop in de groep. Komende dinsdag staat het duel met achtervolger Israël op het programma. Hjulmand weet wie het grootste gevaar is bij de tegenstander: Eran Zahavi: 'Hij is momenteel echt aan het vliegen. Op dit moment is hij een van de beste spitsen in Europa. Het wordt een stevige wedstrijd.'

Zahavi scoorde zaterdag twee keer in de met 5-2 gewonnen thuiswedstrijd tegen Oostenrijk. Hij staat momenteel op 31 doelpunten in 66 interlands.