Agüero maakt fout van concurrent Jesus goed bij opgelucht Man City

Manchester City heeft dankzij Sergio Agüero de lastige uitwedstrijd tegen Sheffield United gewonnen. De aanvaller groeide op Bramall Lane als invaller uit tot matchwinner.

Sheffield United
0 - 1
Manchester City

Grote opluchting was er bij veel City-fans bij het zien van Aymeric Laporte. De Fransman kwam voor het eerst sinds 31 augustus in actie, hij liep toen in de vierde speelronde een zware knieblessure op en het lukte de topclub maar niet het gemis structureel op te vangen. Mede door die defensieve problemen haakte City in de titelstrijd af en zag het Liverpool uitlopen naar een voorsprong die zestien punten bedroeg bij aanvang van speelronde 24.

Uitgerekend Laporte werd in de openingsfase hard aangepakt in Sheffield. Mo Besic zette een harde charge op hem in, maar na verzorging kon de centrumverdediger verder. In de eerste helft kwam Laporte verder amper in de problemen. Kansen waren er vooral aan de overkant, onder anderen voor Raheem Sterling. Manchester United-huurling Dean Henderson redde fantastisch bij een grote kans van de City-ster.

Henderson leek uit te groeien tot de held van de avond. Nadat Riyad Mahrez werd neergehaald, stopte de goalie een strafschop van Gabriel Jesus. Het was voor de Braziliaan al de derde misser bij zijn vijf penalty's in de Premier League. Het was na die pijnlijke misser in de 36ste minuut lange tijd vooral wachten op de entree van Sergio Agüero. De clubtopscorer was gespaard door Pep Guardiola en zag zijn ploeggenoten ploeteren in de gevarenzone, vaak ontbrak het aan een goede eindpass.

Guardiola wachtte tot de 68ste minuut met het inbrengen van Agüero voor Jesus. Vijf minuten later was het al raak. Uit een scherpe voorzet van Kevin De Bruyne tikte de Argentijn de bal bij de tweede paal binnen. De 0-1 was voor de spits al zijn zestiende Premier League-goal van het seizoen, waarmee hij Jamie Vardy in de nek hijgt op de topscorersranglijst.

De goal van Agüero was ook beslissend. Sheffield United kon in de slotfase geen vuist meer maken en ontsnapte nog aan de 0-2 bij een counter met Mahrez. City trok de voorsprong over de streep en verkleinde de achterstand op Liverpool daarmee tot dertien punten. The Reds hebben als koploper wel twee wedstrijden minder gespeeld en nemen het donderdag op tegen Wolverhampton Wanderers. Sheffield United blijft knap zevende.