Agüero geeft toe: 'Ik dacht: schiet nou niet Vinnie'

Reacties

Bij Manchester City dook alles en iedereen na afloop van de 1-0 zege tegen Leicester City bovenop Vincent Kompany. De verdediger maakte twintig minuten voor tijd met een werelddoelpunt het verschil, een goal die Sergio Agüero niet zag aankomen.

Agüero geeft toe: 'Ik dacht: schiet nou niet Vinnie'

Kompany kreeg alle ruimte om aan te leggen en ging duidelijk voor het schot. Daar was Agüero aanvankelijk nog niet zo blij mee. 'Ik dacht: schiet nou niet Vinnie', zei de spits na afloop met een brede glimlach. De Belg besloot wél uit te halen en poeierde de bal op fabelachtige wijze in de bovenhoek. 'Ik hoorde mensen op de tribune roepen dat ik niet moest schieten. Maar ik ben niet op dit punt van mijn carrière gekomen om jonge gasten te laten bepalen wanneer ik schiet. Ik roep al vijftien jaar tegen iedereen dat ik ooit op deze manier zou gaan scoren', voegde de hoofdrolspeler zelf toe aan het commentaar van Agüero.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het prachtige doelpunt van Kompany kwam hem na afloop op mooie woorden van Guardiola te staan. 'Kompany is hier al tien jaar. Hij heeft met een geweldige generatie spelers, waaronder Joe Hart en Pablo Zabaleta, deze club opgebouwd. Zij hebben gecreëerd wat Manchester City vandaag de dag is. Vincent staat altijd op als de nood aan de man is. Hij is een weergaloze speler.'

De 33-jarige Kompany, wiens contract afloopt, liet de tranen van geluk na afloop de vrije loop toen hij de supporters bedankte voor hun steun. 'Het gaat er niet om hoeveel doelpunten je maakt, maar wanneer je ze maakt. Vandaag was mijn doelpunt nodig. Alleen ik kon Kasper Schmeichel vandaag verslaan. We hebben een heel belangrijke stap gezet.'

'Doelpunten als die van mij vanavond horen bij deze club. Op deze manier zijn wij succesvol geworden. Door juist op dit soort momenten toe te slaan. Door dit soort goals te maken. Wij geloven altijd in onze kansen en zullen altijd tot het laatste moment doorgaan. Wij spelen onze finale zondag tegen Brighton & Hove Albion. Er is nog niets beslist', besloot de Belgische aanvoerder van de Premier League-koploper.

Zo 12 mei 2019

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.