Afschuw na vermeend racisme jegens Sterling: Chelsea opent onderzoek

Reacties

Er is zowel door de Londense politie als Chelsea een onderzoek gestart naar beledigingen aan het adres van Raheem Sterling. De Manchester City-aanvaller heeft zelfs inmiddels ook gereageerd op het incident van zaterdagavond op Stamford Bridge.

Afschuw na vermeend racisme jegens Sterling: Chelsea opent onderzoek

Het ging bij de topper tegen Chelsea mis toen Sterling voor een aantal Chelsea-fans een bal oppikte die over de achterlijn was gerold. Voor iedere kijker was duidelijk te zien hoe de supporters tekeer gingen tegen de Engelse international. Op Twitter sprak onder anderen oud-international Ian Wright direct zijn afschuw uit.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Chelsea heeft tegenover de BBC bevestigd dat er een onderzoek is gestart en dat de club zo hard mogelijk zal optreden als het nodig is. De politie geeft aan met de bewuste beelden (zie hierboven) aan de slag te gaan.

Sterling heeft zelf via Instagram uitgebreid gereageerd. Dit is zijn reactie integraal:

'Goedemorgen, ik wil allereerst zeggen dat ik niet het type ben dat zich vaak uitspreekt, maar als ik denk dat ik mijn punt moet maken, dan doe ik dat. Over wat er gezegd is over de wedstrijd tegen Chelsea: zoals jullie kunnen zien moest ik er slechts om lachen omdat ik niets beters had verwacht.'

'Om een voorbeeld te geven: twee jonge voetballers beginnen hun carrière bij hetzelfde team en ze hebben allebei het goede gedaan. Dat is een huis kopen voor hun moeders, die veel tijd en liefde erin hebben gestoken om hun kinderen omhoog te helpen. Maar kijk dan naar de manier waarop de kranten daarover berichten, over de jonge donkere speler en de jonge blanke speler. Dat is in mijn ogen onacceptabel. Allebei hebben ze niets verkeerd gedaan, maar de donkere speler wordt wel in een kwaad daglicht geplaatst.'

'Dat voedt racisme en agressief gedrag. Dus tegen alle kranten die niet begrijpen waarom sommigen in deze tijd nog racistisch zijn, wil ik zeggen dat er nog maar eens nagedacht moet worden over het eerlijk schrijven over spelers en het geven van eerlijke kansen aan spelers.'

Met het voorbeeld doelt Sterling onder meer op dit bericht van The Daily Mail uit 2016, maar ook op recente artikelen over City-talenten Tosin Adarabioyo en Phil Foden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.