Afscheid met knipoog: Luijckx plaatst zich in rijtje met Messi, Ronaldo en Mbappé

Reacties

Kees Luijckx heeft op ludieke wijze zijn afscheid als profvoetballer aangekondigd. De 35-jarige verdediger, voor het laatst actief voor Roda JC Kerkrade, plaatste zichzelf in een ludieke post op Instagram in een rijtje met Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Kylian Mbappé.

Afscheid met knipoog: Luijckx plaatst zich in rijtje met Messi, Ronaldo en Mbappé
© Pro Shots

De drie wereldsterren domineerden de voorbije transferzomer de headlines in internationale media. Messi met zijn vertrek bij Barcelona en zijn overstap naar Paris Saint-Germain, Mbappé omdat Paris Saint-Germain hem maar niet naar Real Madrid wilde laten gaan en Ronaldo door zijn terugkeer bij Manchester United. Luijckx haakt daar met een knipoog op in en kondigt nu zijn afscheid als prof aan met een verwijzing naar het drietal.

Het getuigt van zelfspot, want Luijckx weet zelf ook wel dat de voetbalwereld niet op zijn kop staat door zijn aankondiging. Het neemt niet weg dat er na vijftien jaar een einde komt aan een verdienstelijke carrière als prof. De voormalig jeugdinternational begon bij AZ, waarmee hij in 2009 de landstitel won, en speelde vervolgens voor Excelsior, ADO Den Haag, NAC Breda en Roda JC alvorens hij naar het buitenland ging.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tussen 2014 en 2020 voetbalde Luijckx in Griekenland (Niki Volos), Hongarije (FC Videoton) en Denemarken (bij SønderjyskE en Silkeborg IF), voordat hij vorig jaar zomer terugkeerde bij Roda JC. Het blijkt nu zijn laatste kunstje te zijn als prof. Een gedroomd afscheid werd het niet, want in zijn laatste wedstrijd werd Luijckx al na 37 minuten naar de kant gehaald omdat hij geel op zak had. Hij noemde het zelf 'respectloos' en 'gênant'.

Toen leefden we nog in mei en liep Roda een plek in de finale van de play-offs mis tegen NEC (3-0 nederlaag), inmiddels is het begin september en neemt Luijckx in stilte afscheid. Precies zoals hij zelf ook wenst. 'Ik ga over mijn toekomst nadenken. Ik ben geen Arjen Robben, niet iedereen hoeft er bovenop te springen', zei hij in mei nog na zijn laatste wedstrijd. 'Ik wil plezier in het voetbal houden, dat vind ik het allerbelangrijkste.'

Spelersprofiel

K. Luijckx


Geboortedatum:
11 februari 1986
Leeftijd:
38
Geboorteplaats:
Castricum
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,90 m
Gewicht:
86 kg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.