Afrikaanse bond denkt niet mee na corona-explosie: 'Het is een ramp'

Reacties

Voor Gambia zou het een wonder zijn als het debuut op het Afrika Cup-toernooi een succes wordt. De selectie van de Belgische coach Tom Saintfiet is zwaar geraakt door een corona-uitbraak, maar de Afrikaanse voetbalbond staat het niet toe om vervangers op te roepen voor de besmette spelers.

Afrikaanse bond denkt niet mee na corona-explosie: 'Het is een ramp'

Gambia zou zaterdag in een oefenduel aantreden tegen Algerije, maar moest zich op het laatste moment afmelden. De voetbalbond maakte in een statement bekend dat met liefst zestien positieve spelers meer dan de helft van de selectie besmet is geraakt met het coronavirus. Ook door het duel met Syrië, dat voor dinsdag op het programma stond, ging een dikke streep.

Voor Gambia begint de strijd om de Afrika Cup over een week, met de groepswedstrijd tegen Mauritanië. Saintfiet heeft nog geen idee met welk elftal hij kan gaan aantreden. De bondscoach wilde een paar van zijn besmette spelers vervangen, maar de CAF geeft daar geen toestemming voor.

'We hebben de CAF gevraagd een aantal van onze door COVID-19 getroffen spelers te vervangen, maar het antwoord was negatief', treurt Saintfiet op de sociale media van de Gambiaanse bond. 'Ze vertelden ons dat er 28 spelers waren en dat we uit dat aantal konden putten. Het is een ramp.'

De nationale selectie van Gambia verblijft momenteel in Qatar, waar het zich zo goed mogelijk probeert voor te bereiden op de eerste Afrika Cup-deelname ooit. In de poulefase zijn naast Mauritanië Mali en Tunesië de tegenstanders.

Afrika Cup

Stand Groepsfase Groep F Afrika Cup 2021 Cameroon

Afrika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Mali
3
2
1
0
4-1
+3
7
2
Gambia
3
2
1
0
3-1
+2
7
3
Tunesië
3
1
0
2
4-2
+2
3
4
Mauritanië
3
0
0
3
0-7
-7
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.