Afgang VVV-Venlo, Groningen worstelt zich door turbulente avond

VVV-Venlo kan de tweede TOTO KNVB-beker uit de geschiedenis van de club vergeten. De ploeg van Robert Maaskant werd woensdag na strafschoppen uitgeschakeld door de amateurs van RKSV Groene Ster. FC Groningen kwam met de schrik vrij in een wedstrijd die stilgelegd werd vanwege vuurwerkproblemen.

Groene Ster
Groene Ster
ns
2 - 2
VVV-Venlo
VVV-Venlo

VVV is de laatste tijd slecht in vorm en Maaskant gaf in gesprek met VI aan dat hij twijfelde over doelman Thorsten Kirschbaum, die bepaald geen overtuigende indruk maakt onder de lat. In de bekerwedstrijd tegen Groene Ster begon de doelman op de bank en mocht Delano van Crooij zich laten zien. Hij kon een vervelende avond voor VVV echter niet voorkomen.

Na een doelpuntloze eerste helft leek er nog niets aan de hand te zijn voor VVV toen Johnatan Opoku tien minuten na rust een penalty binnenschoot. Ook Groene Ster kreeg echter een strafschop, die werd benut door Thom Vluggen, en vijf minuten voor tijd schoot aanvoerder Maikel van Kesteren de amateurs uit de Derde Divisie op een 2-1 voorsprong. Een blamage dreigde, maar diep in blessuretijd sleepte Haji Wright nog een verlenging uit het vuur voor de nummer zeventien van de Eredivisie.

In het extra halfuur werd niet gescoord en dus moesten strafschoppen een winnaar forceren. Daarin trok Groene Ster alsnog aan het langste eind. VVV'ers Richard Neudecker en Wright gingen in de fout, wat betekent dat VVV nu zich volledig op de strijd tegen degradatie uit de Eredivisie kan gaan richten.

Harkemase Boys
1 - 2
FC Groningen

De bekerwedstrijd tussen Harkemase Boys en FC Groningen was een bijzonder duel voor Jan Hoekstra. De doelman wacht al zo lang op een kans in het eerste elftal en maakte woensdagavond dan eindelijk zijn langverwachte debuut. Hoekstra was in het eerste halfuur nog niet getest, toen hij en zijn ploeggenoten vroegtijdig naar de kleedkamer gingen. De wedstrijd werd tijdelijk gestaakt, omdat er vuurwerk richting Harkemase Boys-doelman Erick Jansema was gegooid.

Na een onderbreking van zo'n dertig minuten werd het duel hervat en niet lang hierna kreeg Groningen een penalty, na een overtreding op Kaj Sierhuis. Samir Memisevic maakte vanaf de stip geen fout. De Bosniër liep kort na rust uit een hoekschop ook de 0-2 binnen, maar Harkemase Boys bracht de marge snel terug naar één, met een doelpunt van Robert Stelpstra. De gelijkmaker zat er hierna niet in voor de amateurs en dus gaat Groningen naar de volgende ronde.

HV & CV Quick
0 - 4
Willem II
Willem II

Willem II bereikte vorig seizoen de finale van het bekertoernooi en wil dat succes maar wat graag herhalen. De start is in ieder geval goed: HV & CV Quick kon woensdagavond niet voor een stunt zorgen. Drie Tilburgse goals werden gemaakt door Mike Trésor Ndayishimiye, die zijn eerste doelpunten in het eerste elftal van Willem II maakte. Hij nam bovendien de assist voor zijn rekening bij de 4-0 van Paul Gladon. Ook voor de spits betekende het zijn eerste goal in het team van Adrie Koster.

Excelsior Maassluis
0 - 3
sc Heerenveen

Alen Halilovic mocht dit seizoen tot dusver zes keer invallen in de Eredivisie en maakte woensdag in de bekerwedstrijd tegen Excelsior Maassluis zijn basisdebuut voor SC Heerenveen. De Kroaat, die onlangs in VI aangaf dat hij nog altijd het niveau van Luka Modric kan halen, vierde dit gegeven met een overwinning. Chidera Ejuke opende na een goede actie van Mitchell van Bergen de score en Jordy Bruijn schoot de 0-2 binnen. Zes minuten voor het einde zorgde Daniel Høegh voor de beslissing.

De Treffers
De Treffers
0 - 2
FC Twente
FC Twente

Keito Nakamura was de grote man bij FC Twente tegen De Treffers. De Japanner, die in de Eredivisie ook al drie keer trefzeker was, nam in de eerste helft van de bekerwedstrijd twee doelpunten voor zijn rekening. Vooral zijn eerste goal, een hard schot in de rechterbovenhoek na een goede individuele actie, was van grote schoonheid. Tien minuten in de tweede helft maakte Nakamura bijna zijn hattrick compleet, maar nu raakte hij de paal.

Sparta Rotterdam
1 - 0
FC Volendam
FC Volendam

Sparta Rotterdam overtuigde met enkele wissels in het veld niet, maar bereikte wel de volgende ronde van het bekertoernooi. Een doelpunt van Lars Veldwijk was op Het Kasteel voldoende voor een nipte overwinning op FC Volendam.