Afellay ziet 'supertalent' van Ajax niet aan hoge verwachtingen voldoen

Reacties

Devyne Rensch maakt geen goede indruk op Ibrahim Afellay. De verdediger van Ajax incasseerde zaterdag een vroege rode kaart tegen FC Twente, maar kon volgens Afellay ook in eerdere wedstrijden niet imponeren.

Afellay ziet 'supertalent' van Ajax niet aan hoge verwachtingen voldoen
© NOS
Ajax
Ajax
0 - 0
FC Twente
FC Twente

'Rensch wordt neergezet als een supergroot talent, maar het komt er niet uit', oordeelde Afellay zondagavond bij praatprogramma Studio Voetbal. 'Hij is neergezet als rechtsback, dat is 'm niet geworden, nu in het centrum, vorige week tegen NEC schatte hij ook een bal verkeerd in, zaterdag viel een bal over 'm heen en had Michel Vlap kunnen scoren, en vervolgens kreeg hij een rode kaart', somde de analist op.

© Pro Shots

Afellay denkt dat de negentienjarige Rensch gebukt gaat onder de hoge verwachtingen. 'Hij is heel vroeg geselecteerd voor het Nederlands elftal, dat creëert een bepaalde verwachting, maar daar kan hij blijkbaar niet aan voldoen. Blijkbaar is de druk veel te groot.' Ook de andere analisten van Studio Voetbal zetten vraagtekens bij de rol van Rensch; Pierre van Hooijdonk zou hem bijvoorbeeld als linksback hebben opgesteld. Op die positie koos Alfred Schreuder echter voor Calvin Bassey.

'Hij had nu toch vrij eenvoudig Rensch linksback kunnen zetten? Uit bij Rangers deed hij dat fantastisch. Dan kan Bassey gewoon in het centrum', stelde Van Hooijdonk voor. Henk Fraser ziet in Bassey meer een centrumverdediger en zou Owen Wijndal 'logischer' vinden op de linksbackpositie. Volgens Van Hooijdonk is echter duidelijk dat Schreuder 'geen fan' is van Wijndal, die in de ogen van de analist 'heel karig' speelde in het bekerduel met FC Den Bosch. 'En dat terwijl hij toen veel aan de bal was. Dat zou je kernkwaliteit moeten zijn als je bij Ajax linksback speelt.'

Fraser denkt dat Ajax bovendien Daley Blind mist. 'Ik heb Daley van dichtbij gezien bij het Nederlands elftal. Ik vond het eerlijk gezegd wel indrukwekkend hoe goed hij aan de bal is. Dat is een speler die zij, zeker in balbezit, wel missen', vindt de bij FC Utrecht opgestapte trainer. Het dilemma was volgens Van Hooijdonk vrij simpel. 'Er waren twee keuzes: of je neemt afscheid van Schreuder, of van Blind. Ajax heeft voor Schreuder gekozen.' Blind verkaste naar Bayern München, waar hij deze week officieus debuteerde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.