Afellay vrij op te pikken: contract bij Stoke ontbonden

Reacties

Ibrahim Afellay vertrekt per direct bij Stoke City. De Championship-club laat weten dat het contract van de 32-jarige middenvelder is ontbonden.

Afellay vrij op te pikken: contract bij Stoke ontbonden

Stoke meldt dat die beslissing in goed overleg is genomen. Afellay had nog een contract tot komende zomer, maar kwam dit seizoen nog niet in actie voor de club die afgelopen seizoen degradeerde uit de Premier League. De voormalig speler van PSV, Barcelona, Schalke 04 en Olympiakos Piraeus werd geplaagd door blessures.

Afellay tekende in de zomer van 2015 voor The Potters nadat zijn contract bij Barcelona was afgelopen. In zijn eerste seizoen kwam de 53-voudig international nog tot 36 officiële optredens, waarvan 31 in de Premier League. In zijn tweede seizoen stokte de teller op dertien officiële duels, afgelopen seizoen waren het er slechts zes.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daarmee is het ook verblijf van Afellay bij Stoke na een hoopgevend begin op een mislukking uitgelopen. Door blessures verliep zijn periode bij Barcelona ook al teleurstellend, terwijl Ibi in het eerste half jaar na zijn vertrek bij PSV nog een vaste waarde was en zelfs in actie kwam in de Champions League-finale van 2011. 

Afellay werd vervolgens ver teruggeworpen door diverse blessures. In 2012 maakte hij nog wel zijn rentree bij Barcelona en Oranje na een zware kruisbandkwetsuur, maar door nieuwe fysieke ongemakken raakte hij zijn plek in de selectie van Barça kwijt. De Catalanen verhuurden hem aan Schalke en Olympiakos.

Zijn rol bij Barcelona was daarna dus uitgespeeld, maar Afellay keerde nog wel terug bij het Nederlands elftal. In 2014 en 2015 speelde de aanvallende middenvelder nog zes interlands als speler van Olympiakos Piraeus. Zijn laatste optredens voor Oranje dateren van maart 2016, toen hij al speler was van Stoke City.

Lees in onderstaand stuk een uitgebreid verhaal over de carrière van Afellay.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.