Afellay met unieke uitsluiting in voetsporen Van Bommel

Reacties

Voor Ibrahim Afellay was het een meer dan ongelukkige middag. De zeldzame rode kaart voor de aanvoerder bleek er ook eentje met gevolgen voor PSV. 

Afellay met unieke uitsluiting in voetsporen Van Bommel
© Pro Shots

Voor Afellay was de uitsluiting van zondag tegen FC Twente een nieuwe ervaring. De 33-jarige middenvelder kreeg in zijn 162ste wedstrijd in de Eredivisie voor het eerst een rode kaart op Nederlandse bodem voorgehouden. Scheidsrechter Siemen Mulder bestrafte hem een kwartier voor tijd na een overtreding op Oriol Busquets met een gele kaart, waar de arbiter hem eerder ook al op de bon had geslingerd.

Voor Afellay, die in 2015 in het shirt van Stoke City de eerste en enige directe rode kaart van zijn loopbaan incasseerde, restte er niets anders dan de trieste gang te maken naar de catacomben van het Philips Stadion. Daar zag hij hoe FC Twente door een knal van Haris Vuckic nog een punt overhield aan het het bezoek aan Eindhoven (1-1).

Afellay werd zondag de eerste PSV-aanvoerder die voortijdig van het veld moest met een rode kaart sinds Mark van Bommel in 2013 in zijn laatste wedstrijd van zijn carrière tegen FC Twente van het veld werd gestuurd.

Zijn dubbele gele kaart levert Afellay een automatische schorsing op. Die sanctie komt vanwege de (sportieve) crisis in Eindhoven al slecht uit, maar nog meer omdat de middenvelder daardoor niet beschikbaar is voor de Eredivisie-kraker tegen Ajax van volgende week.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.