Afellay in de wachtkamer, PSV schuift besluit voor zich uit

Reacties

Waar Daniel Schwaab te horen heeft gekregen dat zijn contract formeel is opgezegd, zit Ibrahim Afellay nog in de wachtkamer. PSV bespreekt de toekomst van de 33-jarige middenvelder op een later moment.

Afellay in de wachtkamer, PSV schuift besluit voor zich uit
© Pro Shots

Afellay keerde afgelopen zomer terug op het oude nest en tekende een contract voor één jaar. Omdat die verbintenis nog nooit verlengd is, hoeft PSV hem conform de cao niet al voor 1 april laten weten of zijn contract wordt opgezegd. De club laat weten dat het extra de tijd neemt voor een besluit over zijn toekomst.

Afellay kreeg van Mark van Bommel vorig jaar na een periode vol blessures de kans weer fit te worden op De Herdgang en tekende uiteindelijk een contract bij zijn oude liefde, waar hij in zijn eerste periode nog een transfer naar Barcelona verdiende. In december maakte de 53-voudig international uiteindelijk zijn rentree.

Tekenend voor de status van Afellay is dat hij officieel nog altijd de aanvoerder is van PSV, al draagt Denzel Dumfries in de praktijk bijna altijd de band. De teruggekeerde middenvelder, die op 2 april zijn 34ste verjaardag viert, kwam tot het stilvallen van het seizoen wegens de coronacrisis pas vier keer in actie.

De vraag is dus of er nog toekomst is voor Afellay bij PSV. Voorlopig zit de voormalig speler van Barcelona, Olympiakos Piraeus, Schalke 04 en Stoke City in de wachtkamer. Komend seizoen staat er met de Duitser Roger Schmidt een nieuwe trainer voor de groep in het Philips Stadion.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.