Afellay en Thomas werken in Engeland verder aan herstel

Reacties

Ibrahim Afellay, Ryan Thomas en Lars Unnerstall zijn er donderdag niet bij als PSV het in de Europa League opneemt tegen Sporting Portugal. Het drietal reist met het beloftenteam mee naar Engeland voor de eerste wedstrijd van het vriendschappelijke toernooi om de International Premier League Cup.

Afellay en Thomas werken in Engeland verder aan herstel

Afellay keerde in de zomer terug bij PSV. In de afgelopen jaren kwam hij door blessureleed steeds minder aan spelen toe. Zijn contract bij Stoke City werd in januari ontbonden. PSV haalde hem terug naar Eindhoven en trainer Mark van Bommel zag in Afellay zijn eerste aanvoerder na het vertrek van Luuk de Jong. De middenvelder zat tot nu toe alleen bij de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax (2-0 nederlaag) bij de wedstrijdselectie, zonder in te vallen.

Ook Thomas kampte lang met een blessure. PSV nam hem in de zomer van 2018 over van PEC Zwolle, maar nog voor de Nieuw-Zeelander ook maar één minuut voor de Eindhovenaren gespeeld had, sloeg het noodlot toe. De middenvelder liep een kruisbandblessure op en moest een jaar revalideren. In augustus sloot Thomas weer aan bij de groepstraining van PSV, nu kan hij in Engeland weer minuten maken.

PSV speelt donderdag de eerste wedstrijd van het vriendschappelijke toernooi in Engeland. Swansea City is de tegenstander. In Groep D zitten ook de Onder-23-teams van Everton en FC Porto. Aan de zijde van PSV gelden Afellay, Thomas en Unnerstall als dispensatiespelers. In oktober en december worden de overige twee groepsduels gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer I. Afellay
Meer over I. Afellay
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.