Feyenoord is ook na tien Eredivisie-duels onder trainer Dick Advocaat ongeslagen gebleven. Er werd zaterdagavond in De Kuip afgerekend met FC Emmen. Oguzhan Özyakup hielp zijn nieuwe werkgever razendsnel op weg.

Feyenoord
3 - 0
FC Emmen
FC Emmen

Na 93 seconden was de huurling van Feyenoord, deze week overgekomen van Besiktas, al trefzeker. De debutant veroverde zelf de bal op het middenveld en werd vervolgens door Jens Toornstra bereikt in de zestien. Özyakup nam aan en werkte al in de tweede minuut de bal achter keeper Dennis Telgenkamp.

Özyakup startte tegen FC Emmen vanwege de blessure van Orkun Kökçü. Róbert Bozeník, de andere nieuweling bij Feyenoord, viel in de slotfase in. Hij zag dat Feyenoord binnen twintig minuten op een 3-0 voorsprong had kunnen komen. De thuisclub schoot uit de startblokken, maar enkele minuten na de goal van Özyakup stuitte Nicolai Jørgensen op Telgenkamp. Luis Sinisterra scoorde na iets meer dan een kwartier wel, maar zijn doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.

Pas vijf minuten voor rust schoot FC Emmen voor het eerst tussen de palen, in de tweede helft had de uitclub daar maar enkele minuten voor nodig. Nieuweling Kerim Frei kreeg de bal echter niet langs Justin Bijlow, eerste keeper van Feyenoord na het vertrek van Kenneth Vermeer. Het luidde een sterke fase van FC Emmen in, maar Feyenoord overleefde en pakte vervolgens door.

Jørgensen was in de 64ste minuut verantwoordelijk voor de verdubbeling van de marge, hij tikte binnen na een perfect aangesneden vrije trap van Steven Berghuis. Jørgensen was twee weken geleden al tweemaal trefzeker tegen SC Heerenveen, zijn Eredivisie-goal tegen FC Emmen was dus zijn derde in het nieuwe jaar. In de eerste seizoenshelft was Jørgensen tot slechts twee treffers in de competitie gekomen.

Oguzhan Özyakup viert zijn eerste doelpunt in dienst van Feyenoord met zijn teamgenoten.

Met een doelpunt achter zijn naam ging Jørgensen zeven minuten voor tijd naar de kant, waardoor ook Bozeník zijn debuut voor Feyenoord kon maken. Hij viel in bij een 3-0 stand, vlak daarvoor had Sinisterra uit de rebound het duel volledig in het slot gegooid. Bozeník maakte een gretige indruk, maar kwam in de slotfase niet tot scoren, waardoor het aantal scorende debutanten beperkt bleef tot één. Wel was er nog een mooi moment voor Anco Jansen, die ook nog enkele minuten mee mocht doen. De publiekslieveling van FC Emmen wordt dit seizoen geteisterd door een knieblessure en had voor het duel in Rotterdam nog maar vier minuten speeltijd achter zijn naam staan.

Door de overwinning van Feyenoord is Advocaat sinds zijn aanstelling nog ongeslagen in de Eredivisie. VVV-Venlo, RKC Waalwijk, PEC Zwolle, PSV, FC Utrecht, SC Heerenveen en Heracles Almelo werden eerder al verslagen, de duels met FC Groningen en Vitesse eindigden in een gelijkspel. Advocaat heeft Feyenoord-icoon Willem van Hanegem inmiddels geëvenaard, ook de oud-voetballer behaalde als nieuw aangestelde trainer van Feyenoord een ongeslagen reeks van tien Eredivisie-duels. Feyenoord staat op dit moment zeven punten achter op de nummer één en twee van de Eredivisie: Ajax en AZ.