Advocaat zegt Feyenoord af na commotie

Reacties

Feyenoord kan een streep zetten door de naam Dick Advocaat. De 71-jarige trainer hoefde alleen nog maar 'ja' te zeggen, maar heeft de Rotterdammers laten weten het niet te zien zitten Giovanni van Bronckhorst na dit seizoen op te volgen.

Advocaat zegt Feyenoord af na commotie

Dat Advocaat 'nee' zegt is een enorme tegenvaller voor Feyenoord, waar hij vanaf het eerste moment de enige kandidaat was. Technisch directeur Martin van Geel heeft niet eens met andere trainers gesproken. Advocaat ziet af van de klus in De Kuip, waar hij de eerste helft van 2016 Van Bronckhorst adviseerde, vanwege de commotie van de laatste dagen over zijn aanstaande benoeming als Feyenoord-trainer.

'Feyenoord blijft een geweldige club. Ik vond het een eer dat ze me wilden hebben, maar er is zo'n negatieve sfeer ontstaan rond mijn benoeming dat ik het niet zie zitten om het te doen', laat Advocaat weten. 'Feyenoord zit niet op die negativiteit te wachten en ik ook niet.'

Advocaat kon voor een seizoen tekenen, een periode waarin hij onder meer de discipline zou moeten aanhalen in de spelersgroep en het gat met PSV en Ajax moest zien te verkleinen. Volgens insiders zou hij daarmee de weg voor Dirk Kuijt plaveien. Die kon dan, een jaar later én met het juiste diploma op zak, Advocaat eventueel opvolgen. Precies zoals Feyenoord eerder deed met Van Bronckhorst.

Van Geel, algemeen directeur Jan de Jong en de raad van commissarissen van Feyenoord komen vrijdag bij elkaar om door te schakelen naar Plan B.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.