Advocaat wijst naar Ajax en zit met gemengde gevoelens

Dick Advocaat hield gemengde gevoelens over aan het gelijkspel van Sparta Rotterdam bij FC Twente (1-1). De coach was qua resultaat tevreden, maar baalde ervan dat zijn ploeg er niet in was geslaagd om de 0-1 voorsprong tot het einde te verdedigen.

Zes minuten voor tijd stond Sparta nog aan de goede kant van de score. 'Dan moet je 'm ook eens over de streep trekken', zei Advocaat voor de camera van FOX Sports. 'Maar we geven het toch weer weg. Twente was de dominante partij, dat is duidelijk, maar ik vind niet dat ze veel open kansen hebben gecreëerd. Ze werden pas gevaarlijk toen ze de hoge bal gingen spelen en uiteindelijk valt dan ook die goal. Dat is jammer.'

De coach zag in de degradatiekraker de slechtste wedstrijd van Sparta onder zijn leiding: 'In de eerste helft liepen we alleen maar achter de tegenstander aan', analyseerde Advocaat. 'En ondanks dat we met drie aanvallers speelden, kwamen we er voorin niet aan te pas. In de rust hebben we het een en ander omgezet en kregen we meer lucht. Ik was dolgelukkig dat het bij rust nog 0-0 stond.'

Sparta kwam na een uur bij de enige kans die het in de hele wedstrijd kreeg op voorsprong, maar Haris Vuckic verzorgde vijf minuten voor tijd de gelijkmaker. In de extra speeltijd schoot Adam Maher nog op de lat. 'Qua resultaat hebben we het gewoon goed gedaan', zei Advocaat. 'Ajax verliest hier, wij pakken een punt. Ik wil daar op voortborduren, zodat we misschien ook eens de overwinning kunnen pakken in zo'n wedstrijd. Ook al was dat vandaag misschien niet verdiend geweest.'

Sparta-debutant Michiel Kramer baalde flink van de late gelijkmaker van FC Twente.