Advocaat waarschuwt spelers FC Utrecht na 'geniepige' zege Feyenoord

Dick Advocaat heeft na de nederlaag bij Feyenoord (1-0) duidelijk gemaakt dat sommige spelers van FC Utrecht beter voor de dag moeten komen.

Advocaat moest zondag na zijn eerste optreden als trainer van FC Utrecht zijn Feyenoord-collega Giovanni van Bronckhorst feliciteren. Een late goal van Robin van Persie verpestte zijn debuut. Dat juist die aanvaller dat deed was geen verrassing voor de Hagenaar.

'Van Persie is een fenomeen, ik ken hem van Fenerbahçe', keek Advocaat tegen FOX Sports op hun eerdere samenwerking in Turkije. 'Als hij dit soort kansen krijgt, dan weet je dat-ie erin gaat. Daar wacht hij op, daar loert hij op. Zo gingen we een keer met Fenerbahçe met een geniepige 0-1 weg bij Besiktas. Nu was het ook een geniepige overwinning voor Feyenoord.'

De Haagse vervanger van de ontslagen Jean-Paul de Jong zag zijn ploeg in De Kuip na rust beter voor de dag komen. 'We waren er dichtbij, bij een gelijkspel. In de tweede helft hadden we kansen op een goal. Die moet je maken om met een stiekeme overwinning weg te komen. We stonden na rust dichter bij elkaar en kregen ook kansen. Jammer dat dat niet is gelukt. Het duurde te lang voor we de finale bal gaven.'

Advocaat had geen klagen over de inzet van zijn spelers. 'Niet iedereen had vandaag zijn topvorm, iedereen heeft wel hard gewerkt', zei de Hagenaar, die zonder namen te noemen wel enkele basiskrachten waarschuwde voor een degradatie naar de bank. 'Een aantal jongens moet beter presteren dan ze hebben laten zien.'