Advocaat verklapt vertrek overbodige Johnston

Reacties

George Johnston maakt het seizoen af in de League One. Feyenoord-trainer Dick Advocaat heeft op de persconferentie in aanloop naar het duel met AZ het vertrek van de 22-jarige Schot naar Wigan Athletic verklapt.

Advocaat verklapt vertrek overbodige Johnston

De verdediger komt nauwelijks in de plannen van Advocaat voor. Sinds zijn komst in de zomer van 2019 speelde Johnston maar vier duels in de hoofdmacht: vorig seizoen zelfs helemaal niet. Dit seizoen speelde hij alleen in het competitieduel van eind november, met FC Utrecht (1-1), de hele wedstrijd. Verder was hij drie keer invaller. In De Kuip heeft Johnston nog een contract tot medio 2021, een verbintenis waarin een optie voor een extra seizoen is opgenomen.

Zodoende heeft de Schot, die mede door de contacten van Dirk Kuijt werd binnengehaald, nooit kunnen doen waarvoor hij naar Rotterdam gehaald was. En daar was juist zo op gehoopt. 'George is een talentvolle verdediger die op meerdere posities achterin uit de voeten kan', zei technisch directeur Sjaak Troost toen hij de Schot verwelkomde. 'Er was ook interesse van meerdere clubs maar hij heeft zeer bewust voor Feyenoord gekozen, om zich onder te vleugels van Jaap Stam te ontwikkelen tot belangrijke kracht in De Kuip.'

Inmiddels is Frank Arnesen de technisch manager en Advocaat de trainer. Op karakteristieke wijze bevestigde de ervaren coach vrijdag het tijdelijke vertrek. 'Ik weet niet of dat al bekend was? Nou, nu wel…'

In Engeland mag Johnston zich opmaken voor een degradatiestrijd. Wigan Athletic moet proberen van de 22ste plaats in de League One (het derde niveau) af te komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer G. Johnston
Meer over G. Johnston
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.