Advocaat verklaart 'thuisnadeel' Feyenoord: 'Al mag je dat misschien niet zeggen'

Reacties

Er lijkt bij Feyenoord dit seizoen bepaald geen sprake van thuisvoordeel, integendeel. Dat erkent ook trainer Dick Advocaat, die het ontbreken van supporters in dat opzicht cruciaal noemt. Om meerdere redenen.

Advocaat verklaart 'thuisnadeel' Feyenoord: 'Al mag je dat misschien niet zeggen'
© Pro Shots
FC Utrecht
FC Utrecht
1 - 2
Feyenoord
Feyenoord

Feyenoord speelde dit seizoen tot nu toe veertien thuisduels in de Eredivisie, waarin lang niet altijd top werd gepresteerd. Of het feit dat er in De Kuip geen supporters aanwezig mogen zijn de Rotterdammers punten heeft gekost? 'We hebben er thuis één verloren, dat was tegen AZ', zo kaatste trainer Advocaat de bal op zijn wekelijkse persconferentie terug.

Dat feitje klopt. De Alkmaarders waren tot nu toe de enige die wisten te winnen in Rotterdam-Zuid. Daarnaast won Feyenoord zelf van ADO Den Haag, FC Groningen, SC Heerenveen, PEC Zwolle, PSV, Willem II, VVV-Venlo en Fortuna Sittard. Maar dit seizoen waren er in De Kuip ook remises tegen FC Twente, Sparta Rotterdam, FC Utrecht, Heracles Almelo en FC Emmen.

En dat zijn er relatief veel, moest ook Advocaat toegeven. 'Dat klopt dan wel weer, ja.' De ervaren coach erkende eveneens dat dat niet los te zien valt van het ontbreken van supporters. 'Dat heeft ook te maken met de scheidsrechters', aldus Advocaat. 'Dat speelt zeker mee, denk ik. Scheidsrechters voelen zich in een lege Kuip toch wat vrijer dan wanneer het helemaal vol zit, al mag je dat misschien niet zeggen. En dat geldt ook voor tegenstanders. Uit die gelijkspelletjes hadden we wat meer kunnen halen. Dat klopt.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.