Advocaat trots op evenaren Happel, De Roon waant zich in kelderklasse

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder.

Advocaat trots op evenaren Happel, De Roon waant zich in kelderklasse
© Pro Shots

'Ik keek als kleine jongen op tegen Ernst Happel, een grote meneer.'
• Dick Advocaat is trots dat hij Ernst Happel heeft geëvenaard door tijdens zijn eerste elf competitieduels als trainer van Feyenoord ongeslagen te blijven. 'Hij was mijn eerste grote coach bij ADO. Ik vond het prachtig dat hij van ADO naar het grote Feyenoord ging. En nu zit ik hier zelf. Dat is wel leuk, toch?' (Feyenoord.nl)

• Zelfspot en relativering kunnen Marten de Roon niet worden ontzegd. De Oranje-international zag zichzelf na weer een historische Atalanta Bergamo-avond terug op een foto die hem meer aan de kelderklasse deed denken dan aan de Champions League.

• Om even het geheugen wat op te frissen over een memorabele goal wordt vaak genoeg teruggegrepen op YouTube. Ticketgum.com heeft even wat cijfers erbij gepakt om te zien welke goal het meest wordt teruggekeken. Meer dan 39 miljoen keer werd de goal van Lionel Messi tegen Real Madrid uit 2017 op YouTube herbeleefd. Dat is beduidend meer dan Roberto Carlos' treffer tegen Frankrijk uit 1997 (24 miljoen) en David Beckhams goal tegen Griekenland uit 2001. Nummer 11 op de lijst is voor een Nederlander: de voor ons zo memorabele goal van Marco van Basten in de EK-finale van 1988, met bijna anderhalf miljoen views.

• Net als onder andere Feyenoord en FC Utrecht feliciteren we Willem van Hanegem op deze plaats met zijn 76ste verjaardag. Maar het vermaarde Feyenoord-boegbeeld is niet de enige die de felicitaties in ontvangst mag nemen op deze twintigste februari. Voor Jari Litmanen (49), Sinisa Mihajlovic (51) en Ciro Immobile (30) is het ook een heuglijke dag.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.