Advocaat start bij Feyenoords angstgegner, Doekhi is niet te passeren

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Deze keer aandacht voor de zondagwedstrijden in de twaalfde speelronde.

Advocaat start bij Feyenoords angstgegner, Doekhi is niet te passeren
© Pro Shots
FC Emmen
FC Emmen
2 - 1
Vitesse
Vitesse

• Vitesse verloor in alle competities nog nooit van FC Emmen. De voorgaande tien ontmoetingen eindigden in zeven Arnhemse zeges en drie remises.

• Emmen is ongeslagen in de laatste drie thuisduels en kan voor het eerst vier Eredivisie-duels in eigen huis op rij ongeslagen blijven.

• Michael de Leeuw kwam in de Eredivisie tegen geen ploeg zo vaak in actie zonder een doelpunt te noteren als tegen Vitesse (negen wedstrijden). De Leeuw wist ook nog nooit van de Arnhemmers te winnen (zeven nederlagen, twee remises).

• Vitesse kwam niet tot scoren met de laatste 37 schoten in de Eredivisie. De laatste keer dat de Arnhemmers vaker achter elkaar schoten zonder te scoren was in september 2018 (42).

• Danilho Doekhi is de enige veldspeler die dit Eredivisie-seizoen nog geen speelminuut miste en nog geen enkele keer voorbij werd gedribbeld door een tegenstander.

FC Utrecht
FC Utrecht
6 - 0
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

• FC Utrecht verloor geen van de laatste zes Eredivisie-duels met Fortuna Sittard (vier zeges, twee remises) en kan voor het eerst in de clubgeschiedenis zeven opeenvolgende competitieduels met de Limburgers ongeslagen blijven.

 Adam Maher was dit Eredivisie-seizoen de FC Utrecht-speler met de meeste balcontacten (1021), succesvolle passes (656), balheroveringen (90) en gewonnen tackles (22), terwijl hij na Simon Gustafson ook de meeste kansen creëerde (20) en na Gyrano Kerk het vaakst scoorde (3).

• Fortuna Sittard verloor dit kalenderjaar dertien van de veertien uitduels in de Eredivisie (één gelijkspel) en kreeg in deze reeks 53 tegendoelpunten.

• Mark Diemers, die zijn honderdste Eredivisie-duel kan spelen (waarvan 41 voor FC Utrecht), is dit seizoen de enige speler van buiten de traditionele topdrie met meer dan vijftig schoten of gecreëerde kansen (56 – 29 schoten, 27 gecreëerde kansen).

VVV-Venlo
VVV-Venlo
0 - 3
Feyenoord
Feyenoord

Feyenoord is de zevende club voor Dick Advocaat als hoofdtrainer in de Eredivisie. Enkel Fritz Korbach, Piet de Visser (beiden zeven) en Bert Jacobs (acht) haalden dat aantal ook.

• Van alle huidige Eredivisie-teams heeft Feyenoord alleen tegen Ajax een lager winstpercentage in de competitie (24%) dan tegen VVV-Venlo (39%). Dit ondanks de twee overwinningen afgelopen seizoen. Feyenoord won nog nooit drie competitieduels op rij van VVV.

• Feyenoord verloor de laatste twee duels in alle competities en kan voor het eerst sinds januari 2016 drie opeenvolgende wedstrijden met een nederlaag afsluiten (toen vijf).

• Van alle Feyenoorders die dit seizoen minimaal één keer in de basis stonden leed alleen Steven Berghuis per negentig minuten Eredivisie-voetbal meer balverlies (19,1 keer) dan Rick Karsdorp (17,6).

FC Groningen
FC Groningen
2 - 0
Willem II
Willem II

• Willem II won de laatste twee uitduels met FC Groningen in de Eredivisie. In de 25 voorgaande bezoeken aan Groningen wonnen de Tilburgers slechts één keer (tien remises, veertien nederlagen).

• FC Groningen en Willem II verzamelden dit kalenderjaar allebei 44 punten in de Eredivisie. Slechts vijf ploegen veroverden meer Eredivisie-punten in 2019.

• Charlison Benschop was dit seizoen direct betrokken bij vijf Eredivisie-doelpunten (drie goals en twee assists). Alleen in het seizoen 2009/10 had de aanvaller in één seizoen een aandeel in meer Eredivisie-treffers (negen – zes goals en drie assists voor RKC).

• Pol Llonch maakte dit Eredivisie-seizoen meer succesvolle tackles dan iedere andere speler (31), gevolgd door Deyovaisio Zeefuik (27).

ADO Den Haag
ADO Den Haag
1 - 1
sc Heerenveen
sc Heerenveen

• SC Heerenveen won vijf en verloor geen van de laatste zeven Eredivisie-wedstrijden tegen ADO Den Haag. Afgelopen seizoen zegevierden de Friezen met 2-3 in het Cars Jeans Stadion.

• ADO Den Haag kwam dit seizoen tot minder balcontacten in de vijandelijke zestien dan iedere andere Eredivisie-ploeg (179).

• Erik Falkenburg kan zijn driehonderdste Eredivisie-wedstrijd spelen, verdeeld over zeven clubs. De aanvaller speelde nooit meer dan 62 Eredivisie-duels voor één team (momenteel 59 voor ADO Den Haag).

• SC Heerenveen is de enige overgebleven ploeg die dit Eredivisie-seizoen nog geen doelpunt tegen heeft gekregen in het laatste kwartier van de wedstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.