Advocaat: 'Spajic meer dan een sloper, maar hij mag best iemand raken'

Reacties

De komst van Uros Spajic betekent niet meteen dat Eric Botteghin zijn basisplaats in het centrum van de Feyenoord-defensie kwijt is. De Servische aanwinst is volgens trainer Dick Advocaat meer dan alleen een sloper.

Advocaat: 'Spajic meer dan een sloper, maar hij mag best iemand raken'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 1
FC Twente
FC Twente

Zo werd Spajic al snel genoemd nadat Feyenoord hem had gehuurd van FK Krasnodar, maar daarmee wordt de Servische international volgens Advocaat tekort gedaan. 'Het is geen jongen die wegloopt voor een tegenstander, maar het is niet goed voor Feyenoord en voor een speler om hem meteen een sloper te nemen. Hij heeft bij Anderlecht, Toulouse en Krasnodar gespeeld, dan kan hij echt wel goed voetballen. Ze hebben hem geloof ik voor zes miljoen gekocht', zei Advocaat. 'Maar natuurlijk mag hij af en toe best iemand raken.'

De komst van Spajic betekent niet meteen dat Botteghin, na zijn schorsing van vorige week weer terug en klaar voor een basisplaats tegen FC Twente, meteen moet vrezen voor zijn positie in het centrum. 'Iedereen moet zich waarmaken, bijvoorbeeld op de trainingen. Dat ligt aan de jongen zelf', zei Advocaat. Vooralsnog wacht de Servische mandekker nog op zijn werkvergunning. Daarnaast mist hij nog wedstrijdritme. Feyenoord zal tijdens de interlandperiode daarom oefenduels spelen, ook voor de Portugees João Teixeira.

Malacia & Toornstra
Met de komst van Spajic en Teixeira heeft Feyenoord de selectie rond, bevestigde Avocaat. 'Er moesten nog een voorstopper en een middenvelder bij, die hebben we. Als er niemand weg gaat, zijn we klaar.' Daarmee nemen de keuzemogelijkheden voor de trainer toe, zeker nu Tyrell Malacia bijvoorbeeld ook nog eens op de weg terug is van zijn blessure. De 21-jarige linksback miste de competitiestart door een heupblessure, maar gaat volgende week weer delen van de training meedoen. Advocaat verwacht hem voor de winterstop terug.

De brede selectie betekent ook dat er zo af en toe spelers teleurgesteld zijn. Zo kwam de situatie van Jens Toornstra ter sprake. De middenvelder moest tegen PEC Zwolle op de bank plaatsnemen ten faveure van aanwinst Mark Diemers. Het hoort volgens Advocaat bij het spelen bij een topclub. 'We betalen hem gewoon door', grapte de trainer. 'Dat zijn professionals, die moeten daar om kunnen gaan, hoe moeilijk dat misschien ook is. Maar als spelers daar niet mee om kunnen gaan, moeten ze niet bij een club als Feyenoord spelen.'

Poll (gesloten) Wat verwacht jij van Feyenoord - FC Twente?
  • 82% Feyenoord wint (816 stemmen)
  • 8% Gelijkspel (84 stemmen)
  • 10% FC Twente wint (101 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.