Advocaat over rode kaart Jørgensen: 'Hij had wel iets slimmer kunnen zijn'

Dick Advocaat sprak van een uitstekend resultaat na het 0-0 gelijkspel van Feyenoord op bezoek bij CSKA Moskou. Zeker omdat de Rotterdammers bijna de hele tweede helft met tien man speelden door een tweede gele kaart van Nicolai Jørgensen. De Feyenoord-coach nam hem niets kwalijk.

CSKA Moskou
CSKA Moskou
0 - 0
Feyenoord
Feyenoord

'Na vijf minuten in de tweede helft was het tegenhouden', zei Advocaat na afloop van het gelijkspel op de clubwebsite van Feyenoord. Hij baalde daar logischerwijs stevig van, maar toch nam hij Jørgensen niets kwalijk: 'Na die eerste kaart moet je oppassen, minder je handen gebruiken. Ik verwijt hem niets, maar hij had wel iets slimmer kunnen zijn', aldus de coach, die de Deense spits twee gele kaarten zag krijgen voor het gebruik van zijn armen.

Dat Feyenoord alsnog een punt overhield aan het duel in Rusland kon de coach wel bekoren: 'Het is niet de eerste de beste ploeg waar je met tien man tegen speelt', zo vond Advocaat, die ook nog zag hoe Feyenoord zelf goede kansen kreeg. Jørgensen schoof voor rust een bal voorlangs en een kopbal van Bart Nieuwkoop eindigde op de handen van de CSKA-keeper. ‘Zo’n kopbal moet zitten', vond de coach, die net als tegen Fortuna Sittard (toen kreeg Orkun Kökçü rood) 4-4-1 ging spelen. 'In de tweede helft brachten we Eric Botteghin om het nog verder dicht te zetten. Dat pakte goed uit. De jongens hebben voor iedere meter gevochten.'

Al met al was Advocaat een tevreden coach: 'Ik moet het team een groot compliment geven. Dit is in een uitwedstrijd met tien man een uitstekend resultaat. Nu moeten we rust pakken en op naar FC Utrecht-thuis.'