Advocaat ziet vertrek Jørgensen totaal niet zitten en is kritisch over Pratto

Reacties

Feyenoord moet nog een manier vinden om aanwinst Lucas Pratto optimaal te laten renderen. De Argentijn kon zijn kans tegen Heracles Almelo (3-2) niet grijpen en trainer Dick Advocaat was na de bekeroverwinning kritisch over de Argentijnse spits.

Advocaat ziet vertrek Jørgensen totaal niet zitten en is kritisch over Pratto
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
3 - 2
Heracles Almelo
Heracles Almelo

Advocaat gaf zondag in De Klassieker Nicolai Jørgensen nog de voorkeur boven Pratto en tegen Heracles waren de rollen drie dagen later omgedraaid. De 32-jarige Argentijn kon maar weinig van zijn kwaliteiten laten zien en werd halverwege al gewisseld, waarna het aanvalsspel van Feyenoord ook beter ging lopen.

De coach verklaarde na afloop bij ESPN waarom hij Pratto al zo vroeg wisselde: 'Het is geen jongen van de snelheid, hij moet ballen krijgen en die kreeg hij niet. Dan heb je weinig aan hem, dan moet je hem eruit halen.'

Uit het antwoord van Advocaat klonk door dat hij tot nu toe niet erg onder de indruk is van wat hij van de routinier heeft gezien. Is Pratto wel de spits die Feyenoord nodig had? 'Dat zal hij nog moeten bewijzen natuurlijk. We hebben hem gehaald om het met hem te proberen en dat hebben we nu gedaan. We moeten niet te snel conclusies trekken, maar dit was te weinig. Veel te weinig, maar hij was niet de enige', antwoordde Advocaat, die op het einde doelde op het algehele povere spel van Feyenoord. Hij bestempelde het optreden in de eerste helft als 'heel matig' en dat in de tweede helft als 'een klein beetje beter'.

Jørgensen
Advocaat werd na de zege tegen Heracles ook nog voorgelegd dat een verhuur van Nicolai Jørgensen in de lucht hangt. Wat zou Advocaat zijn antwoord zijn als hem intern gevraagd wordt of hij met een vertrek van de Deen kan leven? Advocaat: 'Daar kan ik niet mee leven, of hij moet voor vijftien miljoen euro verkocht worden. Dan kunnen we erover nadenken. Maar het heeft geen zin om die jongen te verhuren, laat ik het zo zeggen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.