Advocaat na eerste zege: 'Het ziet er positiever uit'

Dick Advocaat heeft zijn eerste zege geboekt als trainer van Sparta Rotterdam. 1. FC Kaiserslautern ging bij het debuut van Fred Friday onderuit (1-3).

Melvin Platje had namens Telstar het officieuze debuut van Advocaat nog verpest, maar vijf dagen later in Spanje zag de Hagenaar zijn ploeg de eerste overwinning onder zijn hoede boeken. 'Een verdiende zege', reageerde Advocaat na afloop. 'Ik heb goede dingen gezien. Het ziet er positiever uit dan de laatste wedstrijden.'

'Het elftal wilde graag en heeft georganiseerd gespeeld', vervolgde de Hagenaar, die AZ-huurling Friday liet debuteren. 'Met de snelheid voorin zag het er goed uit. Deze overwinning geeft een positief gevoel.'

Het optreden van Friday bleef beperkt tot de eerste helft. Na de rust keerde de spits niet meer terug binnen de lijnen. Collega-huurling Dabney dos Santos bleef net als Bart Vriends, Deroy Duarte en Stijn Spierings met lichte klachten helemaal aan de kant.

Dankzij goals van Ilias Alhaft en Robert Mühren leidden de Rotterdammers bij rust met 2-0. In de tweede helft deed Kaiserslautern wat terug via Torben Müsel, voordat Thomas Verhaar uit een strafschop de eindstand bepaalde op 3-1.