Advocaat lyrisch na ruime zege Feyenoord: 'Het ziet er goed uit voor de toekomst'

Reacties

Feyenoord maakte zondagmiddag indruk tegen Willem II, trainer Dick Advocaat was dan ook behoorlijk tevreden. De Rotterdammers gaan als gedeeld koploper de interlandperiode in en staan op het moment van schrijven op doelsaldo bovenaan.

Advocaat lyrisch na ruime zege Feyenoord: 'Het ziet er goed uit voor de toekomst'
© Pro Shots
Willem II
Willem II
1 - 4
Feyenoord
Feyenoord

Advocaat had voor het duel in Tilburg een truc in huis: hij liet aanwinst Bryan Linssen vanuit de punt van de aanval spelen. Dit lijkt een herhaalbaar recept, want bij FOX Sports gaf de coach van Feyenoord aan dat hij tevreden was met het spel. 'In de voorbereiding en op de trainingen maakten we niet zoveel goals, in deze formatie kregen we wel mogelijkheden en kwamen we er wel doorheen. Dat heeft zich doorgezet in deze wedstrijd.'

Gelegenheidsspits Linssen maakte zijn eerste goal in dienst van Feyenoord, daarna liep Feyenoord uit naar een comfortabele zege. Advocaat: 'Het zag er goed uit. Iedereen wilde de bal hebben, we creëerden kansen en we gaven weinig kansen weg. Het ziet er goed uit voor de toekomst', sloot de trainer af.

Berghuis
De laatste twee goals van de wedstrijd kwamen op naam van Steven Berghuis, met zes doelpunten topscorer in de Eredivisie. Mede door zijn goede prestaties aan het begin van dit seizoen is de vrees van Feyenoord-supporters over een eventueel vertrek nog wat extra toegenomen. 'Mijn verhaal is bekend', vertelt Berghuis over de laatste dagen van de transfermarkt. 'Ik ben heel blij bij de club. Ik heb nog niets concreets gehoord, het moet echt een club zijn waarvan ik vind dat het bij me past.'

Feyenoord speelt op 18 oktober de volgende Eredivisie-wedstrijd, thuis is stadgenoot Sparta Rotterdam de tegenstander na de interlandperiode. Vier dagen later wordt het eerste Europese duel afgewerkt, Feyenoord treft eerst Dinamo Zagreb in de groepsfase van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.