Advocaat legt uit waarom hij Jørgensen verkiest boven Pratto

Reacties

Feyenoord-trainer Dick Advocaat heeft vlak voor De Klassieker op bezoek bij Ajax uitgelegd waarom hij kiest voor Nicolai Jørgensen in de spits, in plaats van nieuweling Lucas Pratto.

Advocaat legt uit waarom hij Jørgensen verkiest boven Pratto
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Twee van de meest opvallende namen in de Feyenoord-basis zijn Ridgeciano Haps (die als linksbuiten speelt) en Jørgensen, die in de punt van de aanval speelt in plaats van nieuwkomer Pratto. Eerder sprak Advocaat zich al uit over de spitsenstrijd in De Kuip, nu kiest hij dus voor de Deen. 'Ik denk dat ik Pratto kapotmaak als ik hem nu weer laat spelen', verklaarde de oefenmeester. 'Ik bedoel: hij heeft al twee wedstrijden gespeeld deze week, terwijl hij hier pas net is aangekomen.'

En dus krijgt Jørgensen weer de kans. 'Of hij progressie heeft gemaakt? De progressie is dat-ie nu fit is. Vanuit dat gegeven moet hij het nu laten zien. Hij heeft zich in het verleden al bewezen, maar dit seizoen nog weinig. Heel eerlijk: er zijn nog wat twijfels, anders hadden we Pratto niet hoeven halen. Maar nu is het aan hem.' De ervaren trainer zei eerder al dat hij geen speciaal plan had bedacht, dus in dat licht moest de afwezigheid van Sinisterra ook niet worden gezien. 'Hij kan nog geen hele wedstrijd spelen', was Advocaat helder.

Zo verliepen de laatste edities van Ajax - Feyenoord
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.