Advocaat krijgt gelijk: rode kaart Gustafson geseponeerd

Reacties

FC Utrecht hoeft niet meer te vrezen voor een schorsing voor Simon Gustafson. De rode kaart die de middenvelder zondag kreeg tegen FC Groningen is geseponeerd.

Advocaat krijgt gelijk: rode kaart Gustafson geseponeerd

Gustafson liep tegen FC Groningen in de 66ste minuut stevig door op Samir Memisevic. Scheidsrechter Bas Nijhuis kende geen twijfel en trok een directe rode kaart. De VAR kon zich blijkbaar vinden in het oordeel van Nijhuis, want er werd niet ingegrepen.

De KNVB heeft nu bepaald dat beide arbiters het bij het verkeerde eind hadden en daarom is de rode kaart kwijtgescholden. Daarmee krijgt FC Utrecht-trainer Dick Advocaat gelijk. 'Dertig mensen hebben me gebeld en dertig mensen zeggen dat het een belachelijke beslissing is. Ik heb net half gekeken en ik vond het geen rode kaart. Maar meestal heeft Nijhuis een andere mening dan de ander, dat was vandaag dus ook', foeterde hij na afloop.

Tegen het tiental van FC Utrecht pakte FC Groningen uiteindelijk een punt: 1-1. Ahmad Mendes Moreira maakte een kwartier voor tijd de gelijkmaker voor de groen-witten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.