Advocaat krijgt deels zijn zin: Feyenoord verwelkomt meer fans tegen FC Twente

Reacties

Feyenoord mag zondag tijdens de oefenwedstrijd tegen FC Twente tweeduizend fans meer toelaten dan afgelopen zondag tegen Sparta Rotterdam. Er zijn zondag vijfduizend fans welkom.

Advocaat krijgt deels zijn zin: Feyenoord verwelkomt meer fans tegen FC Twente
© Pro Shots

Dick Advocaat vond het maar niets afgelopen zondag, toen Feyenoord de eerste oefenwedstrijd van het seizoen tegen Sparta Rotterdam speelde. Er waren drieduizend fans aanwezig in De Kuip, het stadion waar ruim vijftigduizend in passen. 'Dit bevalt niet', zei de coach tegen FOX Sports over het lage toeschouwersaantal.

'Als er op het strand dertigduizend mensen kunnen liggen, en op De Dam vijftienduizend mensen kunnen staan, dan kunnen er in een stadion voor vijftigduizend mensen toch wel tienduizend fans zitten op twee meter afstand? Daar hoef je geen geleerde voor te zijn, om dat te kunnen uitrekenen. Dus ik vind het zwaar overtrokken. In een stadion waar plek is voor tienduizend mensen is het anders, maar in zo'n groot stadion…', zei Advocaat. 

Door de coronamaatregelen waren meer fans echter niet welkom, maar aankomende zondag ziet Advocaat tweeduizend mensen meer plaatsnemen op de stoeltjes in De Kuip. 'Feyenoord volgt continu en nauwlettend de ontwikkelingen rondom het coronavirus en volgt uiteraard de huidige richtlijnen vanuit de overheid en het RIVM. Het is voor alle supporters verplicht om een mondkapje te dragen. Dit geldt vanaf het moment van aankomen bij de rij om naar binnen te gaan tot bij verlaten van het stadion', laat de Rotterdamse club weten.

Feyenoord speelt zondag om 14.30 uur tegen het FC Twente van coach Ron Jans. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.