Advocaat: 'Ik wil een gesprek met de grote baas'

Reacties

FC Utrecht heeft een serieus spitsenprobleem. Op papier heeft trainer Dick Advocaat vier mogelijke aanvalsleiders, in de praktijk blijft er weinig over. De Kleine Generaal zou het liefst deze winter nog de transfermarkt opgaan.

Advocaat: 'Ik wil een gesprek met de grote baas'

Na weken op de bank te hebben gezeten kreeg Cyriel Dessers tegen ADO Den Haag weer het vertrouwen van de trainer. Hij scoorde, maar werd wel na een uur naar de kant gehaald. Bij het wekelijkse perspraatje liet Advocaat weten 'meer te verwachten.' De kans lijkt dan ook klein dat Dessers zaterdagavond tegen Vitesse opnieuw een kans krijgt.

Waar jeugdproduct Nick Venema zich nog verder moet ontwikkelen, zijn Jean-Christophe Bahebeck en Simon Makienok eigenlijk het hele seizoen al geblesseerd. Bahebeck trainde begin deze week weer met de groep mee, maar was er bij de afsluitende training al niet meer bij.

Door de strenge AVG-regels kan Advocaat niet zeggen hoelang beide spitsen nog uit de roulatie zijn. Beiden hebben in ieder geval nauwelijks wedstrijdritme. Het laatste competitieduel van Bahebeck is al meer dan een jaar geleden.

'Die jongens hebben weinig minuten gemaakt. Ik vond het wel aardig wat Jordy Clasie laatst zei. Die heeft een tijd bij Southampton en Brugge niet gespeeld. Die gaat nu pas voelen wat hij gemist heeft. Die voelt zich iedere week wat sterker worden. Dat krijg je alleen als je minuten maakt.'

De vraag is wanneer FC Utrecht weer over een spits kan beschikken. De simpele vraag aan Advocaat is of hij al denkt aan winterse versterkingen.
'Ik wil sowieso wel een keer een gesprek hebben met de grote baas.'

Met Frans van Seumeren. Om te kijken wat mogelijk is?
'Ja, om te kijken of er überhaupt iets mogelijk is. Ik moet toch wachten op wat zij zeggen. Je kunt alleen wel met argumenten komen en zeggen: wat willen we met het elftal?'

Gaat het dan specifiek om de spitspositie?
'Eén of twee spelers. Maar dan is het ook weer: wat is voorhanden? Nu wordt gezegd: je hebt vier spitsen. Maar in de praktijk heb je niet veel.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.