Advocaat: 'Iedereen moet deze week maar eens goed in de spiegel kijken'

Reacties

Marcos Senesi hing tot ver na afloop tegen zijn auto, waar hij de wedstrijd nabesprak met Frank Arnesen. Feyenoords immer opgewekte technisch directeur praatte de centrale verdediger een beetje moed in; het zal snel weer beter gaan.

Advocaat: 'Iedereen moet deze week maar eens goed in de spiegel kijken'
© Pro Shots

Een stukje verder wandelde Steven Berghuis voorbij. Hij had net onomwonden verteld hoe hij over het spel van zijn elftal dacht en dat was niet positief geweest. Feyenoords beste spelers zaten niet goed in hun vel, zondag tegen FC Twente.

Senesi was slordig, Berghuis scoorde uit een strafschop – kort nadat hij er één had gemist – en vergat in blessuretijd zijn elftal naar de winst te schieten. Dat wordt hem wel vergeven, hij is zo vaak al zó beslissend geweest, maar de manier waarop hij zijn analyse gaf, zorgt wél voor irritatie. Wat is er toch aan de hand met de aanvoerder? Al een tijdje is hij niet te genieten op trainingscomplex 1908. Dick Advocaat zit een beetje met zijn captain in zijn maag. Is hij alleen maar sikkeneurig, of speelt er meer?

Hetzelfde geldt voor Senesi, normaliter ook een van Feyenoords steunpilaren, maar zondag opvallend slordig en ongeïnteresseerd. Het zal toch niet? Voor Senesi en Berghuis hebben zich nog geen clubs officieel gemeld, maar nu de transferwindow zijn einde nadert, loopt de spanning op en wordt er vanuit de markt wel geïnformeerd.

Berghuis' clausule is allang bekend en nu opeens weer actueel. Hij mag tegen een fooi vertrekken uit De Kuip, zo staat zwart op wit. Senesi heeft zich in korte tijd in de belangstelling gespeeld van vooral Italiaanse clubs, maar geen één die (nog) doorpakt. Arnesen bevestigde zondag nog maar eens dat er voor beide spelers nog geen officieel bod is binnengekomen.

Zo strijdt Advocaat op twee fronten: hij moet zorgen dat zijn elftal beter gaat voetballen en heeft daarvoor zijn beste spelers nodig. Er zijn best oorzaken te vinden voor het puntenverlies en de matige uitvoering, zoals een gemankeerde voorbereiding doordat spelers – Berghuis en Ridgeciano Haps – pas een week voor de competitiestart hun eerste volledige wedstrijd afwerkten. De blessure van Tyrell Malacia bleek een flinke tegenvaller. Alles heeft tijd nodig, meent Advocaat, of het nu gaat om de aanpassing van Bryan Linssen of de afstemming van de speelwijze.

Het verschil met vorig seizoen is niet zo groot. Toen won Feyenoord zonder dat het altijd goed speelde, maar met de punten werd het veldspel beter. Dat kan nu ook weer, maar alleen als Berghuis en Senesi blijven en de flow terugkeert. 'We zullen hard moeten blijven werken', stelt Advocaat. 'En daarvoor moet iedereen deze week maar eens goed in de spiegel kijken.'

'Er wordt vanuit de markt geïnformeerd naar Steven Berghuis'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer S. Berghuis
Meer over S. Berghuis
Meer Senesi
Meer over Senesi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.