Advocaat houdt zich in: 'Daar hoef je geen helderziende voor te zijn'

Reacties

Feyenoord-trainer Dick Advocaat moest zich zichtbaar inhouden na het dramatische optreden van zijn ploeg tegen Wolfsberger AC. De Rotterdammers wisten opnieuw niet te scoren en zijn klaar in Europa.

Advocaat houdt zich in: 'Daar hoef je geen helderziende voor te zijn'
© Pro Shots
Wolfsberger AC
Wolfsberger AC
1 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Feyenoord moest winnen om nog verder te gaan in de Europa League, maar maakte eigenlijk geen moment aanspraak op een resultaat in Oostenrijk. 'We hadden wel grip op de wedstrijd, maar daar deden we niets mee', blikt Advocaat terug bij RTL. 'We speelden tegen een tegenstander die mentaal sterker is. Dat zag je ook bij die 1-4 in De Kuip', aldus de trainer.

'Een ploeg die keihard werkt voor iedere bal, daar hebben wij grote moeite mee. Je kunt het op allerlei manieren analyseren, maar dit was gewoon een slechte prestatie van Feyenoord. Daar hoef je geen helderziende voor te zijn. Het was te weinig. De tegenstander deed er meer aan dan wij. Met mindere spelers, maar het gebeurt wel', zegt Advocaat.

De ervaren oefenmeester beet tijdens het interview een aantal keer op zijn tong om zijn ploeg te sparen. Waar lag het volgens hem dan aan? 'Geloof in jezelf, dat is het belangrijkste. Je kunt wel alles erbij halen, maar iedereen heeft gezien dat het niet goed was en dat we de grootste moeite hadden om de bal naar elkaar te spelen. Dan krijgen zij één kans die er meteen in gaat. Daar hebben we te weinig tegenover gesteld', concludeert Advocaat.

'Tegen deze uitschakeling valt niets in te brengen. Zondag moeten we er weer staan in de Eredivisie, zoals we er het hele seizoen al staan. De ene wedstrijd gaat het beter dan de andere, maar ondanks alles staan we nog steeds op de derde plaats en hebben we tot de laatste dag meegedaan om overwintering in Europa. We hadden ons moeten plaatsen, dat is niet goed, maar laten we niet alles naar beneden halen.'

UEFA Champions League

Stand Groep H UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
6
4
0
2
13-6
+7
12
2
RB Leipzig
6
4
0
2
11-12
-1
12
3
Manchester United
6
3
0
3
15-10
+5
9
4
İstanbul Başakşehir
6
1
0
5
7-18
-11
3
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.