Advocaat hoeft alleen nog maar 'ja' te zeggen tegen Feyenoord

Reacties

Als Dick Advocaat vandaag of morgen 'ja' zegt tegen Feyenoord, is hij de opvolger van Giovanni van Bronckhorst. Sterker: de huidige coach van FC Utrecht is vanaf het eerste moment de enige kandidaat geweest. Technisch directeur Martin van Geel heeft niet eens met andere trainers gesproken.

Advocaat hoeft alleen nog maar 'ja' te zeggen tegen Feyenoord

Feyenoord hoopt Advocaat vandaag of morgen te overtuigen de klus in De Kuip te aanvaarden. Die coach zelf is er wel voor in, maar wil wel weten wat precies de mogelijkheden zijn. Advocaat weet dat Feyenoord weinig geld heeft. Desondanks zal hij toch zijn wensenlijstje klaar hebben, omdat hij ziet dat het huidige elftal behoefte heeft aan nieuwe impulsen.

In de staf kan de trainer sowieso weinig veranderen. De assistenten van Van Bronckhorst, Jean-Paul van Gastel en Denny Landzaat, hebben een doorlopend contract en hen afkopen kost Feyenoord veel geld. Wel gaat Dirk Kuijt een rol krijgen. Hij is nu trainer van Feyenoord Onder-19 en mag volgend seizoen de UEFA Pro-cursus (Coach Betaald Voetbal) volgen. Een fulltime betrekking kan dus niet, maar een rol als parttime assistent of leerling-trainer is mogelijk.

In dat licht past de aanstelling van Advocaat. Hij voldoet aan vrijwel alle criteria die Van Geel stelt voor de aanstelling van een trainer/coach. Advocaat overlegt een indrukwekkend cv, met Oranje, België, Rusland, Zuid-Korea en de Verenigde Arabische Emiraten en de clubs PSV, Rangers, Borussia Mönchengladbach, Zenit Sint-Petersburg, AZ, Sunderland, Sparta Rotterdam en FC Utrecht.

Advocaat kan voor een seizoen tekenen, een periode waarin hij onder meer de discipline moet gaan aanhalen in de spelersgroep en het gat met PSV en Ajax moet zien te verkleinen. Volgens insiders plaveit hij daarmee de weg voor Kuijt. Die kan dan, een jaar later én met het juiste diploma op zak, Advocaat eventueel gaan opvolgen. Precies zoals Feyenoord heeft gedaan met Van Bronckhorst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.