Advocaat haalt bezem door Feyenoord: volledig nieuwe staf

Reacties

Zoals verwacht wordt Dick Advocaat tot het einde van het seizoen interim-trainer van Feyenoord. Hij volgt Jaap Stam op, die maandag zelf opstapte. Advocaat neemt Cor Pot en John de Wolf mee als assistenten.

Advocaat haalt bezem door Feyenoord: volledig nieuwe staf
© Pro Shots

Dat Advocaat zijn eigen staf meeneemt, betekent dat het einde verhaal is voor de huidige technische staf van Feyenoord. Jean-Paul van Gastel, Denny Landzaat, Roy Makaay en Said Bakkati hebben te horen gekregen dat er voor hen geen toekomst is in hun huidige rol.

Dat wil niet zeggen dat Van Gastel, Landzaat, Makaay en Bakkati definitief de deur achter zich dichttrekken bij Feyenoord. Er wordt binnen de club nog bekeken of zij in een andere rol behouden kunnen blijven. Daar is op dit moment nog geen uitsluitsel over.

Bakkati werd afgelopen zomer door Stam meegenomen naar Feyenoord en ligt goed binnen de spelersgroep. Eerder werd al duidelijk dat hij zich het liefst solidair zou verklaren aan Stam. Van Gastel gold als cultuurbewaker en maakt al sinds 2011 deel uit van de staf van het eerste elftal. De oud-speler was daarvoor zes jaar werkzaam in de jeugdopleiding.

Ook spitsentrainer Makaay en assistent-trainer Landzaat maken in eerste instantie geen deel uit van de plannen van Advocaat. Giovanni van Bronckhorst haalde Landzaat in de zomer van 2018 nog naar De Kuip als opvolger van Jan Wouters.

Derde interim-klus
Advocaat moet Feyenoord in korte tijd aan het voetballen krijgen. Hij debuteert zondag in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. Daarna al volgt de Europa League-ontmoeting met Young Boys, een wedstrijd die Feyenoord moet winnen om uitzicht te kunnen behouden op plaatsing voor de volgende ronde. Voor Advocaat is het zijn derde interim-klus in drie jaar tijd. Eerder trainde hij Sparta Rotterdam, met wie hij degradeerde, maar dwong hij een jaar later wel Europees voetbal af met FC Utrecht.

Advocaat werkt al meer dan dertig jaar in de top van het mondiale voetbal. Hij trainde achtereenvolgens: PSV, Glasgow Rangers, Borussia Mönchengladbach, Zenit Sint-Petersburg, AZ, Sunderland, Fenerbahçe, Sparta Rotterdam en FC Utrecht. In de rol van bondscoach diende hij Oranje, Rusland, België, Zuid-Korea en de Verenigde Arabische Emiraten.

'Voor de korte termijn is Advocaat de beste keus voor Feyenoord'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.