Advocaat beseft netelige situatie Irak: 'Als ze een betere coach vinden...'

Irak moest donderdag tegen Syrië genoegen nemen met een punt. Bondscoach Dick Advocaat beseft dat het een lastige klus wordt om rechtstreeks het WK te halen.

Irak
1 - 1
Syrië
Syrië

'Ik weet dat het een heel moeilijke wedstrijd was', zei Advocaat op de persconferentie na het 1-1 gelijkspel in de WK-kwalificatie. 'We hadden zeker vier kansen om te scoren, maar ik zeg dat we geluk hadden dat het nog gelijk werd. Syrië kwam op een kritiek moment op voorsprong.'

Tot zijn genoegen werd die treffer in de tachtigste minuut zes minuten later door een benutte strafschop ongedaan gemaakt. Met het gelijkspel schiet Irak echter weinig op in de jacht op rechtstreekse plaatsing voor het WK. 'Het zal lastig worden om eerste of tweede te worden. Maar ik geloof nog steeds in de kwaliteiten van het team.'

Vanwege de tegenvallende resultaten sinds zijn entree ligt Advocaat wel onder vuur. De Haagse coach is bereid een stap terug te zetten. 'Als de Iraakse bond een betere coach vindt dan ik, dan moeten ze de juiste beslissing nemen. Het belangrijkste blijft het team, niet ik.'