Advies voor Van Bommel: 'Tegen Ajax met Pereiro, Hendrix en Rosario spelen'

Reacties

PSV draait na de winterstop een stuk stroever dan ervoor en verspeelde al in vier competitieduels punten. De kritiek luidt dat de Eindhovenaren te voorspelbaar zijn geworden en in een poging daar iets aan te veranderen, is Mark van Bommel begonnen met wisselen op zijn middenveld.

Advies voor Van Bommel: 'Tegen Ajax met Pereiro, Hendrix en Rosario spelen'

Volgens Gerald Vanenburg ligt het probleem echter niet zozeer in de namen van de poppetjes. Hij wijst erop dat het middenveld met Gastón Pereiro, Jorrit Hendrix en Pablo Rosario voor de winterstop nog geroemd werd. 'Wellicht dat de spelers mentaal wat moe zijn en dat de druk naar het eind toe wat groter wordt, maar PSV moet terug naar de agressiviteit van de eerste competitiehelft', stelt Vanenburg deze week in gesprek met VI.

'PSV moet zelf heel snel druk zetten, zodat je direct dicht bij het doel van de tegenstander bent als je de bal verovert', vervolgt de voormalig middenvelder van de Eindhovenaren. 'Wat je nu ziet, is dat de PSV-middenvelders zelf onder druk worden gezet. Dat mogen ze nooit laten gebeuren. PSV heeft de kwaliteit om over de tegenstander heen te walsen. Als ze zelf maar fel druk blijven zetten, de tegenstanders opjagen.'

Mohammed Ihattaren kreeg in de laatste twee competitiewedstrijden een basisplaats en ontvangt complimenten. 'Maar hij is nog zo jong, moet je nu alles van hem laten komen? Ik zou over twee weken tegen Ajax gewoon met Pereiro, Hendrix en Rosario spelen. Zo ging het voor de winterstop namelijk ook goed', aldus Vanenburg. Zondagmiddag neemt PSV het om 12.15 uur op tegen VVV-Venlo (uit); na de interlandbreak wacht op zondag 31 maart de uitwedstrijd tegen Ajax.

Lees deze week in VI meer over de PSV-puzzel op het middenveld.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.