Rutte: géén publiek welkom bij prof- en amateurvoetbal

Reacties

Er is zeker de komende drie weken geen publiek welkom bij zowel het profvoetbal als het amateurvoetbal. Dat heeft premier Mark Rutte laten weten op een persconferentie. Voor het amateurvoetbal geldt ook dat de kantines dicht gaan: 'Geen biertje en chocomel na afloop', aldus Rutte.

Rutte: géén publiek welkom bij prof- en amateurvoetbal
© Pro Shots

Tijdens de eerste speelronden in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie mochten de stadions nog voor een deel worden gevuld, zoals dat ook in de voorbereiding al was toegestaan. Dat leidde vorige week zondag nog tot de nodige ophef na het treffen tussen Feyenoord en FC Twente omdat de supporters in De Kuip de coronaregels (niet juichen en zingen) zouden hebben overtreden.

Rutte toonde vorige week maandag weinig geduld met fans die de voorschriften aan hun laars lappen. 'Je moet het gewoon niet doen. Het is heel dom, want hiermee krijgen we het virus niet onder controle', liet Rutte weten in gesprek met RTL Nieuws. 'Vandaag lopen de aantallen ook weer op. Gewoon je bek houden als je er zit. Die wedstrijd kijken, en niet schreeuwen. Dat is te doen.'

De afgelopen weken is het aantal coronabesmettingen snel opgelopen. Ook de ziekenhuis- en IC-opnames nemen rap toe. Het weren van publiek in het betaalde voetbal maakt deel uit van een omvangrijk pakket maatregelen dat het kabinet neemt om het aantal COVID-19-besmettingen terug te dringen.

In een interview met het AD uitte minister van Sport Tamara van Ark al haar zorgen over de omgang met de coronaprotocollen in de Nederlandse voetbalstadions. De KNVB reageerde fel op dat dreigement. 'We hebben twee incidenten gezien op 100 wedstrijden, waarvan één incident buiten het stadion was en daarmee niet gelieerd was aan de protocollen, handhaving en maatregelen die gelden in de stadions', was te lezen in een statement.

Maandag meldde het RIVM 2.921 positieve gevallen, iets minder dan zondag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.