Aduriz en Reyes schrijven Europa League-historie

Reacties

José Antonio Reyes heeft door de Europa League-triomf van zijn club Sevilla geschiedenis geschreven. Hij heeft het toernooi nu vier keer op zijn naam geschreven en is daarmee nu gedeeld recorhouder.

Aduriz en Reyes schrijven Europa League-historie

De 32-jarige Reyes won de Europa League eerder met Atlético Madrid (2010), terwijl hij de trofee in 2014, 2015 en dus dit jaar binnenhaalde met Sevilla. Daarmee heeft hij de Europa League - voorheen de UEFA Cup of Jaarbeursstedenbeker - nu even vaak gewonnen als zijn landgenoot Henrique Ribelles. Hij greep de Jaarbeursstedenbeker in 1958 en 1960 met Barcelona en in 1962 en 1963 met Valencia.

Reyes, die de finale van woensdag tegen Liverpool miste vanwege een blessure, kan ook nog op de Europa League-triomf van Atlético in 2012 wijzen. Hij begon dat seizoen als speler van de hoofdstedelingen, maar maakte halverwege de overstap naar Sevilla. Zoals uit de foto blijkt vindt Reyes zelf dat hij ook die Europa League-triomf op zijn cv mag plaatsen.

Aduriz
Ook Athletic de Bilbao-spits Aritz Aduriz heeft geschiedenis geschreven. Hij heeft zich tot oudste topscorer aller tijden gekroond van het tweede clubtoernooi van Europa League. De 35-jarige frontman trof tien keer doel in het toernooi en bleef daarmee Cédric Bakambu (9, Villarreal) en Pierre-Emerick Aubameyang (9, Borussia Dortmund) voor. In de finale had Kevin Gameiro (Sevilla) hem nog kunnen achterhalen, maar verder dan een goal kwam de Fransman niet. Hij bleef daardoor op acht goals steken.

Aduriz onttroont Alan Shearer als oudste topscorer in het tweede clubtoernooi van Europa. De frontman van Newcastle United was in 2005 33 jaar toen hij de meeste doelpunten maakte.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.