ADO Den Haag heeft Vitesse zaterdagavond in Arnhem op een punt gehouden. Nasser El Khayati was andermaal van grote waarde voor de Hagenaren.

Vitesse
Vitesse
1 - 1
ADO Den Haag

Het duel in Arnhem was de jaarlijkse Airborne-wedstrijd. Het was het twaalfde jaar op rij dat Vitesse stilstond bij de gevechten om de Arnhemse Rijnbrug tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit seizoen had het thuispubliek een fraai spandoek gemaakt.

Tevens werd zaterdagavond het ongeluk in Oss herdacht. Bij het trieste ongeval van donderdagochtend nabij treinstation Oss West was een bakfiets van een kinderdagverblijf betrokken. Vier kinderen kwamen om het leven en nog eens twee personen (een kind en een volwassene) raakten zwaargewond. Na vier minuten en twaalf seconden - verwijzend naar het netnummer van Oss: 0412) klonk er een minuut lang applaus in Gelredome.

ADO werd vorige week in eigen huis vernederd door PSV en had wat recht te zetten in Gelredome, maar had het lastig in de openingsfase. Vitesse begon sterk en kreeg meerdere kansen op de openingstreffer. In de achttiende minuut was het raak voor de Arnhemmers. Tim Matavz kopte uit een strakke voorzet van Roy Beerens zijn vijfde competitietreffer van het seizoen binnen: 1-0. Vitesse had veel balbezit en kreeg ook wel mogelijkheden om de voorsprong verder uit te bouwen, maar ADO hield stand.

In de tweede helft kwamen de bezoekers veel beter voor de dag. Lex Immers kreeg al snel een open kans op de gelijkmaker, maar het was een andere middenvelder die halverwege het tweede bedrijf de stand gelijk trok. Sheraldo Becker zette voor, maar die bal leek eenvoudig te verdedigen voor Vitesse-keeper Eduardo. De Portugees besloot de bal echter met zijn voeten weg te schieten en schoot hem tegen Nasser El Khayati aan: 1-1.

In het restant van de wedstrijd kregen beide ploegen nog mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, maar dat gebeurde niet. Vitesse komt daardoor op negen punten uit zes wedstrijden, ADO heeft er twee minder. De thuisploeg eindigde de wedstrijd overigens met tien man, omdat Maikel van der Werff in de slotfase zijn tweede gele kaart kreeg.