ADO ziet 'kansen en mogelijkheden' bij nieuwe deal grootaandeelhouder

Reacties

Mohammed Hamdi, algemeen directeur van ADO Den Haag, ziet 'kansen en mogelijkheden', nu Vantone Investments Holding Limited op het punt staat de Chinese club Tianjin Tianhai over te nemen.

ADO ziet 'kansen en mogelijkheden' bij nieuwe deal grootaandeelhouder
© Pro Shots

Vantone is grootaandeelhouder van United Vansen, dat op zijn beurt weer de meerderheid van de aandelen van ADO bezit. Vantone hoopt de deal met Tianjin Tianhai binnen twee weken af te ronden, zodra de Chinese voetbalbond akkoord geeft. Daarna zal United Vansen de club gaan leiden.

Voor ADO biedt die samenwerking veel voordelen op financieel en sportief gebied. Beide clubs kunnen expertise gaan uitwisselen op het gebied van scouting en opleiden, terwijl het nu ook makkelijker wordt spelers uit China naar Den Haag te halen.

'We zijn op de hoogte dat onze grootaandeelhouder van plan is deze acquisitie te doen en zien kansen en mogelijkheden zodra de aandelentransactie een feit is', zegt Hamdi. 'Pas dan gaan we in gesprek over de vraag op welke manier we met gebundelde krachten toegevoegde waarde voor beide clubs kunnen creëren.'

Tianjin Tianhai is een middelgrote club in China en speelt al vier jaar achtereen in de Chinese Super League. De club heeft in de loop der tijd spelers zoals Axel Witsel, Alexandre Pato en Luis Fabiano onder contract gehad, terwijl grote namen zoals Vanderlei Luxemburgo, Fabio Cannavaro en Paulo Sousa er trainer zijn geweest. United Vansen had altijd beloofd de samenwerking tussen China en ADO Den Haag te intensiveren, zodra het een Chinese club had gekocht. Dat moment is nu dus dichtbij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.