ADO wordt financieel wijzer van Ebuehi: 'Hopelijk wint Nigeria het WK'

Reacties

Tyronne Ebuehi vertrekt na het verstrijken van zijn contract bij ADO Den Haag naar Benfica, maar levert de Eredivisie-club desondanks een flinke som geld op.

ADO wordt financieel wijzer van Ebuehi: 'Hopelijk wint Nigeria het WK'

Allereerst ontvangt ADO een opleidingsvergoeding van Benfica, deze bedraagt bijna tweeënhalve ton. Bovendien kunnen de groen-gelen nog een zak geld tegemoet zien van de FIFA, nu de rechtsback is opgenomen in de definitieve WK-selectie van zijn vaderland Nigeria. Ebuehi is na Mauk Weber (1934) de tweede contractspeler van ADO ooit op een WK.

Voor elke dag dat Ebuehi actief is op het WK ontvangt ADO de vastgestelde dagvergoeding van ruim 7.200 euro. De teller begint twee weken voor het WK al te lopen. Indien Nigeria ver reikt in Rusland, kan de vergoeding voor ADO uiteindelijk in de tonnen lopen. 'Dus hopelijk wint Nigeria het WK', aldus manager voetbalzaken Jeffrey van As.

'Hierom is het ons uiteindelijk ook te doen geweest', vervolgt Van As. 'In de winter hadden we Ty al kunnen verkopen. We dachten: als we hem nou houden, kan dat ons naast de opleidingsvergoeding nog die WK-premie opleveren. Toen hij een tijdje geleden geblesseerd raakte waren we nog even bang dat hij het WK niet zou halen, dan was ons plannetje in duigen gevallen. Maar het is zo prima uitgepakt.'

Van As vindt het jammer dat Ebuehi zijn kunsten de komende jaren in de Portugese competitie vertoont. 'Als een topclub als Benfica het aandurft om hem voor vijf jaar vast te leggen, dan zegt dat wel iets over zijn kwaliteiten. Ik vond hem afgelopen seizoen ook een van de betere rechtsbacks van Nederland, maar blijkbaar geloofden de topclubs uit de Eredivisie niet in hem. Wat mij betreft onterecht. Het is toch zonde dat een getalenteerde jongen als hij nu al naar het buitenland gaat?'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.