ADO veroordeelt 'trieste en onbegrijpelijke' acties in Amsterdam

ADO Den Haag heeft zich met klem gedistantieerd van de gebeurtenissen die afgelopen nacht op diverse locaties in Amsterdam hebben plaatsgevonden.

ADO veroordeelt 'trieste en onbegrijpelijke' acties in Amsterdam

In aanloop naar het altijd beladen duel ADO-Ajax (12.15 uur) zijn vannacht op diverse locaties in Amsterdam plekken beklad met groengele verf. Tevens zijn er anti-Joodse leuzen en hakenkruizen met graffiti aangebracht op muren.

De politie heeft al aangekondigd er alles aan te doen de daders te vinden. ADO spreekt zich in een statement ook publiekelijk uit. 'ADO Den Haag benadrukt dat de misdragingen tot veel onbegrip en afkeer bij de club hebben geleid', valt er te lezen in de verklaring.

'Uiteraard hebben wij kennisgenomen van het vandalisme in Amsterdam. Wij keren ons als club nadrukkelijk tegen deze onbegrijpelijke acties', aldus algemeen directeur Mattijs Manders. 'Het is respectloos en triest. Het is vanzelfsprekend dat wij met ADO Den Haag afstand nemen van deze gebeurtenissen, die we sterk afkeuren, maar we vinden het belangrijk om dat ook via deze manier te benadrukken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen