ADO van Rankovic kent in snikheet Limburg geen overtuigend begin

Reacties

ADO Den Haag is er in zijn eerste wedstrijd van de voorbereiding niet in geslaagd om te scoren. Het oefenduel met MVV betekende een teleurstellende start van het tijdperk onder Aleksandar Rankovic: 0-0.

ADO van Rankovic kent in snikheet Limburg geen overtuigend begin
© Pro Shots

Het moet dit seizoen helemaal anders bij ADO, dat vorig seizoen met hulp uit onverwachte hoek (lees: de corona-uitbraak en de beslissing van de KNVB om geen promotie en degradatie door te voeren) in de Eredivisie wist te blijven. Manager Alan Pardew vertrok en met Rankovic voor de groep hoopt ADO op betere tijden. In de eerste oefenwedstrijd maakte de ploeg echter nog niet veel indruk.

De hitte zal daar ongetwijfeld zijn aandeel in hebben gehad. MVV (dat op het moment maar elf contractspelers heeft) en ADO werkten hun ontmoeting in De Geusselt af bij een temperatuur van 34 graden. ADO kreeg in het gezapige potje voor rust de beste mogelijkheden. Nieuwkomer Peet Bijen was gevaarlijk met het hoofd en de geblondeerde Michiel Kramer had na een lage voorzet van Aaron Meijers last van de stuit en schoot van dichtbij over.

De eerste serieuze kans voor MVV viel kort in de tweede helft te noteren. Twan Visser raakte toen de lat. Het was een schaars hoogtepunt van de wedstrijd, waarin duidelijk werd dat Rankovic nog wel wat werk te verrichten heeft bij ADO. De volgende oefenwedstrijd van de Hofstedelingen is volgende week zaterdag tegen Almere City.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.