ADO trekt nogmaals aan de bel bij indienen begroting

Reacties

ADO Den Haag heeft de begroting voor het seizoen 2021/22 ingediend bij de KNVB, waarbij er sprake is van een flinke liquiditeitsbehoefte. Het gat moet binnen acht weken gedicht worden, zo benadrukt de club.

ADO trekt nogmaals aan de bel bij indienen begroting
© Pro Shots

Dinsdag 15 juni is voor de clubs in het Nederlandse betaalde voetbal de deadline voor het indienen van de nieuwe begroting. ADO heeft de deadline gehaald, maar geeft dus aan dat er sprake is van nood. Op basis van het licentiereglement heeft de uit de Eredivisie gedegradeerde club nog acht weken de tijd om de liquiditeitsbegroting sluitend te krijgen. Lukt dat niet, dan kan de licentiecommissie van de KNVB overgaan tot sancties zoals het in mindering brengen van wedstrijdpunten.

ADO geeft aan dat het begrotingsprobleem de urgentie onderstreept om haast te maken in het overnameproces. Het is nog onduidelijk wie de nieuwe eigenaar van de club wordt. Duidelijk is dat eigenaar United Vansen van de club af wil. Door de slepende overnameperikelen is er sprake van een impasse op technisch vlak. Het is nog onduidelijk wat het spelersbudget is voor komend seizoen. Albert van der Dussen heeft als technisch manager ad interim de zware taak om enigszins orde te scheppen in de chaos.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.