ADO sust Excelsior in slaap en sleept laat gelijkspel uit het vuur

Excelsior heeft zich dinsdag in de heenwedstrijd van de play-offs laten verrassen door ADO Den Haag. De thuisploeg leek hard op weg naar een (te) zuinige zege, maar de bezoekers lachten als laatst. Sem Steijn zorgde in de extra speeltijd voor de gelijkmaker.

Excelsior
Excelsior
1 - 1
ADO Den Haag

In een vermakelijke openingsfase waren de eerste mogelijkheden voor ADO, maar Excelsior nam halverwege de eerste helft het heft in handen. De Kralingers kregen diverse mogelijkheden om de score te openen. Reuven Niemeijer was het dichtst bij, maar zag doelman Hugo Wentges redding brengen. Tot overmaat van ramp bleef de aanvaller in de rust geblesseerd in de kleedkamer achter.

Uitgerekend zijn vervanger, Couhaib Driouech, speelde een hoofdrol bij de openingstreffer. De invaller bracht de bal voor en zag Boy Kemper niet doortastend ingrijpen. De bal viel vervolgens voor de voeten van Marouan Azarkan, die de bal probleemloos in het lege doel kon schuiven (1-0). De thuisploeg kreeg kansen om verder weg te lopen bij het zwak spelende ADO, maar onder anderen Thijs Dallinga had het vizier niet op scherp staan.

Blanco
Omdat Excelsior in de slotfase volledig inkakte, roken de bezoekers nog een kans. Die leek er niet meer te komen, tot Steijn in de tweede minuut van de extra speeltijd toesloeg. De middenvelder profiteerde van verlengen van Thomas Verheydt en prikte raak (1-1). Dat betekent dat beide ploegen zondag in het Cars Jeans Stadion blanco de return ingaan. De winnaar van de tweede ontmoeting gaat naar de Eredivisie.