ADO stuurt assistent De Graaf naar huis na enorme rel met Gorter

Reacties

De onrust bij ADO Den Haag houdt maar aan. Een nieuw hoofdstuk in het toch al rumoerige seizoen bij de Hagenaars komt op het conto van assistent-trainer Edwin de Graaf.

ADO stuurt assistent De Graaf naar huis na enorme rel met Gorter
© Pro Shots

De Graaf heeft zich onmogelijk gemaakt vanwege een ruzie in de privé-sfeer met reservespeler Donny Gorter. De clubleiding heeft hem naar huis gestuurd en bezint zich momenteel over de te nemen maatregelen tegen de assistent. Bronnen binnen de selectie en de club beweren dat van een basis om aan te blijven nauwelijks sprake is. De spelersgroep schaart zich achter Gorter. Morgen praten clubleiding en De Graaf over de ontstane situatie.

Het conflict tussen De Graaf en Gorter liep dermate uit de hand dat maatregelen onontkoombaar waren. Gorter ging De Graaf te lijf en moest door omstanders tot bedaren worden gebracht.

Directeur Mo Hamdi verblijft momenteel in het buitenland en is op de hoogte gebracht van de gerezen problemen. Formeel kan alleen hij De Graaf op non-actief stellen. Om dat besluit te nemen zal hij eerst alle betrokkenen horen. Vooruitlopend op die beslissing liet Hamdi al weten dat de beslissing van technisch directeur Jeffrey van As om De Graaf naar huis te sturen wat hem betreft terecht is.

Het afscheid nemen van De Graaf komt op een uiterst ongelegen moment aangezien de andere assistent – Dirk Heesen – sinds vorige week de functie van hoofdtrainer invult nadat Fons Groenendijk afscheid had genomen. De technische staf is nu dus verder uitgedund. Komende maandag zal directeur Mo Hamdi de plannen die de Chinese eigenaren met ADO Den Haag hebben verder toelichten. Dan wordt ook duidelijk hoeveel financiële middelen er beschikbaar zullen zijn om in de winterstop eventuele versterkingen te kunnen halen.

Steijn
Gisteravond werd bekend dat Maurice Steijn vooralsnog niet de nieuwe trainer van ADO Den Haag zal worden. Gesprekken met de voormalige hoofdcoach leidden niet tot een nieuw dienstverband. ADO Den Haag moet nu kiezen of ze op Steijn, die wellicht wel in de zomer in wil stappen, willen wachten en dus voor een interim-oplossing willen gaan of dat ze direct een andere trainer voor de langere termijn willen aanstellen.

In april van dit jaar verlengde ADO Den Haag het contract met De Graaf nog met drie jaar. Dat was tegelijkertijd met de contractverlenging van Fons Groenendijk. De assistent stapte in de zomer van 2017 over van Feyenoord (waar hij jeugdtrainer was) naar ADO Den Haag. Gorter komt al maanden niet meer voor in de plannen van de technische staf. Zelfs het ontbreken van een alternatief in de selectie voor linksback Aaron Meijers was geen reden om de linkspoot minuten te laten maken.

Een combinatieteam van ADO Den Haag won dinsdagmiddag overigens een oefenduel van Telstar met 3-2. Komende zaterdag ontvangt de huidige nummer zeventien van de Eredivisie FC Groningen.

Spelersgroep ADO achter Gorter: 'Gedrag De Graaf onacceptabel'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.