ADO stevent af op bizar verlies

Reacties

Het missen van promotie door strafschoppen, in combinatie met het wanbeleid bij ADO Den Haag, is uitgelopen op een dure grap voor de Amerikaanse clubeigenaar Bolt. Dit seizoen wordt een verlies verwacht van liefst 8,2 miljoen euro. Voor een bespeler van de Keuken Kampioen Divisie, waar de topclubs werken met begrotingen van circa tien miljoen euro, is dat enorm.

ADO stevent af op bizar verlies
© Pro Shots

Bolt heeft een garantie afgegeven van acht miljoen euro om het tekort af te dekken. Dat stelt de club in het gepubliceerde jaarverslag over het seizoen 2021/22. ADO verwijst onder meer naar hogere energiekosten en naar tegenvallende inkomsten doordat na de rellen van eind vorig seizoen een tijd geen losse kaarten werden verkocht.

Maar dat is uiteraard niet het enige. Voor het zevende jaar op rij geeft de club miljoenen meer uit dan er binnenkomt. De salariskosten zijn hoog voor het tweede niveau en het ontslag van Dirk Kuijt zal het financiële plaatje er niet florissanter op hebben gemaakt. In tegenstelling tot veel andere Nederlandse clubs slaagt ADO er zelden in om de forse exploitatietekorten goed te maken met transfers.

Bekijk hier al onze video's
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.